Nimfapapagájomat szeretném kézhez szoktatni. Tudtok tippeket adni hogy szoktassam kézhez?
Az én nimfám több mint 10 éves. Amikor vettem éppen kitollasodott fiatal madár volt. Az első héten csak enni-inni adtam neki, hogy nyugalma legyen és megszokja a helyét. Fokozatosan megszokta a közelségem. Amikor benyúltam a kalickába megpróbáltam megsimogatni. Amikor már nem menekült előlem és elfogadta a csemegét a kezemből akkor léptem tovább. Van egy olyan reflexe, hogy ha a mellkasa elé teszed az ujjad akkor automatikusan ráül az ujjadra. Kb. 3-4 hét után nyitottam ki először a kalickát. Már nem emlékszem mennyi idő után lett teljesen kezes, de most bármikor megfogom nem menekül el. Odaül a vállamra és a fülem mögé dugja a fejét. Naponta több órát van kinn a lakásban. Én csináltam neki egy T alakú ülőfát talppal. Gyakran üldögél ezen. Ha pottyant, akkor az talpról egyszerűbb letakarítani.
Első időben sokat kell neki beszélni, fütyülni, és akkor beszélni is megtanul. Amikor hazajövök, már kiabálja, hogy szia. Tudja mit jelent a dusi-dusi. Oda dugja a fejét, hogy simogassam. Modja is, hogy dusi-t kér.
Arra nagyon vigyázz, hogy ne legyen szabad átlátszó üvegfelület a házban, mert nem tudja érzékelni. Nekirepül és csúnyán megsérülhet.
Minden papagáj külön egyéniség, de nagyon mókás kis madarak. Sokat kell velük foglalkozni, és játszani. Az enyém megfog minden apró dolgot a dohányzóasztalon pl. toll, csipesz, körömreszelő, kicipeli a szélére és ledobja. Majd büszkén rámnéz, hogy milyen ügyes volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!