Beteg a hullámos papagájom?
Figyelt kérdés
a nyelvét nyújtogatja de lehet hogy csak azért mert új helyen van és még nem szelíd?2011. jún. 27. 13:31
1/8 anonim válasza:
Attól nem szokta nyújtogatni a nyelvét.. Ha fél vagy melege van, akkor is csak a csőrét tátogatja. Mióta csinálja? Az enyém egyszer rosszul nyelt egy magot, attól nyújtogatta úgy fél órán keresztül, közben köhécselő hangot adott ki. Ha nem múlik, állatorvos, mielőtt baj lesz.
2/8 A kérdező kommentje:
akkor az enyém szerintem fél ma vettük.
2011. jún. 27. 14:51
3/8 A kérdező kommentje:
vakarozik atkás? vagy csak viszket a nyaka?
2011. jún. 27. 14:51
4/8 A kérdező kommentje:
mennyi idő ameddig meg szelídül? próbálom szelídíteni de nem nagyon sikerül.Mennyi idő kb 1 hét?meg fogtam de csipkedi az ujjamat és fél.
2011. jún. 27. 14:54
5/8 anonim válasza:
Attól hogy vakarózik/tollászkodik még nem biztos hogy atkás. Minden madár mindennap egy bizonyos időt tollászkodással tölt.
A szelídítés attól függ hogy mennyit foglalkozol vele naponta és milyen technikával szelídíted de persze a madártól is függ. De ha akarata ellenére megfogod azzal csak a még szinte nem is létező bizalmából veszítesz. Ne tegyél hirtelen mozdulatokat körülötte, ne erőszakolj rá semmit, ne fogd meg és mindig hagyd hogy ő közeledjen.
6/8 anonim válasza:
Ma vetted?! Eszedbe ne jusson fogdosni szegényt! 1-2 napig csak hagyd békén, a vizét, kajáját is óvatosan cseréld, hogy megszokja a környezetét. A szelídítést nem írom le, olvashatsz róla rengeteg helyen. (google) A szelídítés időtartalma papagájtól függ, egyéni. Soha, semmit ne erőltess neki, óvatosan! Ez nem kiskutya, amit azonnal lehet simogatni és fogdosni..
7/8 A kérdező kommentje:
jó hogy szólsz kösz! mert én meg fogtam de egyre jobban meg szokja a környezetet és már nem remeg mint amikor meg hoztuk
2011. jún. 27. 19:17
8/8 anonim válasza:
Már ne is haragudj, de miért fogod meg?? Nem szabad a madarat megfogni! Ha szelíd lesz majd akkor ő magától rááll az ujjadra, meg rádszáll. Ha még új, akkor 1 hétig hagyd őt békén, hagy szokja a környezetét és hirtelen mozdulatokat ne tegyél, főleg ne fogd meg őt soha, mert akkor mindig félni fog tőled! A szelídítést fürtös kölessel kezd majd el 1-2 hét múlva leghamarabb és csendben beszélj majd hozzá, de most egyenlőre ne zaklasd, hagy nyugodjon meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!