Kezdőoldal » Állatok » Madarak » Hogyan neveljek fel egy kis...

Hogyan neveljek fel egy kis fecskét?

Figyelt kérdés
Nem tudom hogyan neveljek fel egy édes drága picike fecske fiókát, a boltban azt mondták hogy lisztkukacot törjem pépesitsem meg és edjam csipesszel a szájába..JÓ JÓ de ste hajnalba is etessem???Milyen időközönként vagy csak akkor adjak neki amikor csipog és ha nem akor ne adjak többet neki szóval a mennyiséget sem nagyon tudom!!
2011. jún. 10. 16:08
1 2 3
 11/25 A kérdező kommentje:
Most úgy tűnik ül a tojásokon!!:) Amikor leszállt enni akkor megnéztem és melegek is voltak ... tehát majd kiderül !!!:) :)
2011. jún. 16. 15:46
 12/25 A kérdező kommentje:
...de ha kikelti is őket, akkor adjak a sirálykáknak valami kaját amivel etessék a "kicsiket"??
2011. jún. 16. 15:47
 13/25 anonim ***** válasza:

Azt lenne jó tudni, hogy a fecskemama elpusztulása után, mennyi ideig lehettek melegítés nélkül a tojások, mert néhány óra még nem olyan nagy gond, de fél, vagy egész nap, már igen. Akkor is, ha a sirálykaanyó most ül a tojásokon. Ugyanis ő nem "tudja", hogy azok élnek-e még, vagy a hosszú kihűlés miatt elpusztultak benne az embriók. Az, hogy most melegek a tojcik, természetes, hiszen a tojó, majdnem 38 fokon "fűti" őket. De emiatt nem érdemes bolygatni a fészket, legkésőbb 21 nap múlva kiderül...

Ami az etetést illeti, ahhoz lövésem sincs, ugyanis nem tudom, hogy mit eszik egy sirálykagyerek? Ha ők is rovarevők mint a fecsik, akkor megoldják a problémát.

2011. jún. 16. 16:02
 14/25 anonim ***** válasza:

Hát igen, az a kérdés, hogy a sirálykák mivel etetik a saját fiókáikat. Mert ha nem rovarokkal, akkor sajnos veszett ügy.

Sőt most jutott eszembe, még ha ki is kelnének és netán fel is nőnének, a kisfecskék nem fecskének gondolnák magukat, hanem hanem sajnos sirálykának. Vagyis nem szaporodnának, mert nem ismernék fel a fajtársaikat.

2011. jún. 16. 18:56
 15/25 A kérdező kommentje:
hát ez jó kérdés...na de amikor kiszedtem a tojásokat még melegek voltak szóval szerintem nem hűltek ki!!Majd a hétvégén derül ki mert most kéne nekik kikelni!!!Most fogok elmenni hozzájuk mert nem itt nálam vannak és 10 napig megfigyelés alatt tartom majd a "történetet"!!
2011. jún. 17. 09:49
 16/25 anonim ***** válasza:
Közben puszta kiváncsiságból megnéztem, hogy miféle madár a sirályka, mert azt eleve gondoltam, hogy ez nem a sirály becézett változata. Hát??? Ezek nagyon növényevők.:S Az tény, hogy kiváló dajkamadárnak írják le őket, ahol még a hímek is lelkesen elüldögélnek más PINTYFÉLÉK tojásain, és ki is költik őket. Csakhogy a pintyfélék szintén növényeket, és magokat esznek. Ha a kisfecsik kikelnek, próbálj meg valami spéci "koktélt" keverni a nevelőszülők számára, amiben az ő, és a rovarevő fiókák "menüje" is benne van, mert a saját étrendjük a fecskének nagyon "vega".
2011. jún. 17. 11:30
 17/25 A kérdező kommentje:
Esetleg lehet ne HA kikelnek a fecskék adni nekik lágy eleséget??
2011. jún. 17. 11:46
 18/25 A kérdező kommentje:
adni lehet e...
2011. jún. 17. 11:47
 19/25 anonim ***** válasza:

Nem tudom mit értesz lágy eleség alatt? Az viszont tuti, hogy a fecskeszülők a kikelésük pillanatától rovarokkal etetik a fiókáikat. Szerintem hívj fel egy állatorvost, vagy egy kisállat kereskedést. Mondd el, hogy növényevő dajkamadár költi majd ki a kisfecskéket, adjanak valami tippet, hogy lehet áthidalni a két fajta étkezése közti különbséget? Gondolom, nem ez lesz az első ilyen eset a praxisukban, biztosan szívesen segítenek.

[link]

Ez ugyan nem pontosan erről szól, de a már meglévő fecsidhez hasonló történet.

2011. jún. 17. 12:41
 20/25 A kérdező kommentje:

Nagyon szépen köszönöm a kérdéseket!!!

Indulok is!!! :) :) :)

2011. jún. 17. 13:35
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!