Hogyan neveljek fel egy kis fecskét?
Azt lenne jó tudni, hogy a fecskemama elpusztulása után, mennyi ideig lehettek melegítés nélkül a tojások, mert néhány óra még nem olyan nagy gond, de fél, vagy egész nap, már igen. Akkor is, ha a sirálykaanyó most ül a tojásokon. Ugyanis ő nem "tudja", hogy azok élnek-e még, vagy a hosszú kihűlés miatt elpusztultak benne az embriók. Az, hogy most melegek a tojcik, természetes, hiszen a tojó, majdnem 38 fokon "fűti" őket. De emiatt nem érdemes bolygatni a fészket, legkésőbb 21 nap múlva kiderül...
Ami az etetést illeti, ahhoz lövésem sincs, ugyanis nem tudom, hogy mit eszik egy sirálykagyerek? Ha ők is rovarevők mint a fecsik, akkor megoldják a problémát.
Hát igen, az a kérdés, hogy a sirálykák mivel etetik a saját fiókáikat. Mert ha nem rovarokkal, akkor sajnos veszett ügy.
Sőt most jutott eszembe, még ha ki is kelnének és netán fel is nőnének, a kisfecskék nem fecskének gondolnák magukat, hanem hanem sajnos sirálykának. Vagyis nem szaporodnának, mert nem ismernék fel a fajtársaikat.
Nem tudom mit értesz lágy eleség alatt? Az viszont tuti, hogy a fecskeszülők a kikelésük pillanatától rovarokkal etetik a fiókáikat. Szerintem hívj fel egy állatorvost, vagy egy kisállat kereskedést. Mondd el, hogy növényevő dajkamadár költi majd ki a kisfecskéket, adjanak valami tippet, hogy lehet áthidalni a két fajta étkezése közti különbséget? Gondolom, nem ez lesz az első ilyen eset a praxisukban, biztosan szívesen segítenek.
Ez ugyan nem pontosan erről szól, de a már meglévő fecsidhez hasonló történet.
Nagyon szépen köszönöm a kérdéseket!!!
Indulok is!!! :) :) :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!