Hogyan érhetném el azt, hogy a hullámos papagájom megtanulja a bejáratot a kalitkájába?
Figyelt kérdés
Néha kijöhet és szabadon lehet a szobában. Helyére is menne ő magától, de soha nem találja meg a bejáratot sajnos, mert mindig a kalitka tetején próbálna bejutni. Ujjamra még nem áll rá, de a kaját már elfogadja tőlem és hozzámer érni az ujjamhoz, kezemhez is, szokott puszilgatni néha, az orromat is. :) De amíg nem áll rá az ujjamra, hogyan érhetem el azt, hogy ő magától megtanulja, hogy hol van a bejárat??? Nem mindig egyszerű a megfogása...:(2011. máj. 29. 19:49
12/17 anonim válasza:
Szinte az összes szobanövény mérgező nekik.
Próbáld étellel egy botra csalogatni és így a bottal együtt próbáld betenni a kalitka ajtaján. Egy idő után megtanulja hogy a bot azt jelenti hogy bekerül a helyére(idővel a bot helyett az ujjaddal is beteheted).
13/17 A kérdező kommentje:
Köszi! Na ez is nagyszerű ötlet! A bot! Bevetem majd, míg nem áll az ujjamra, hátha a botra rááll! :))
2011. máj. 30. 08:42
14/17 anonim válasza:
Mi pont a tegnap értünk el áttörést ez ügyben!!!
Feltételeztem, hogy nem látja a kalitka ajtaját: mindenütt rács, mind egyforma, stb.
Ezért egy ülőrudat (én normál természetes ágakat használok) kettévágtam, pont akkora méretben mint a kalitka bejárata, és odatettem.
Pikk-pakk ráültek, másnap meg ki is mentek. Visszamenni ugyanugy a tetején járkáltak, éééhesek voltak... és a has győzött!!!
Megtalálták a bejáratot
15/17 A kérdező kommentje:
Köszi szépen neked is a tanácsod. Most mindjárt ki is próbálom.
2011. máj. 30. 14:13
16/17 anonim válasza:
Ha kívülről egy akár műanyag ülőrudat raksz az ajtóba könnyebben be és ki tud menni.
17/17 anonim válasza:
Az enyém magától megtanulta 3 nap alatt. Engedd ki többször, majd fogd meg, és tedd be a kalitkába. Egy idő után megtanulja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!