Hogyan érhetném el azt, hogy a hullámos papagájom
megtanulja a bejáratot a kalitkájába?
1/17 A kérdező kommentje:
Meg attól is félek, hogy rosszat teszek ezzel, hogy mindig megfogva rakom őt be és félek hogy elveszítem emiatt a bizalmát!
Nem azert nem megy be, mert nem talalja a bejaratot.:) Szeret maszkalnia kalitkan kivul, amikor megunja, majd bemegy. Utoljára még egy kicsit hintazni fog a kalitka ajtajan is. :D:D
(35/L)
2011. máj. 29. 19:59
3/17 A kérdező kommentje:
Köszi a választ. De én látom hogy sokszor van úgy, hogy ő igenis be akar ott jutni!! Látja a többieket is és van úgy hogy próbálja a fejét is bedugni oda meg a csőrével próbálná szétfeszíteni a rácsot! De persze nem sikerül neki. Aztán megunja és ott elalszik...:(
Ja? Hát ha olyan szelid, hogy eszik a kezedbol, akkor valami étellel csalogasd a bejárat felé!;)
2011. máj. 29. 20:05
5/17 A kérdező kommentje:
Ezt is próbáltam már, csak mivel magas a kalitka és ő ugye a tetején van, a bejárat meg oldalt, így nehéz, nem tud lemászni mert a kalitka körben ilyen csúszós anyag vastagon. és lerepülni meg nem tud. Próbáltam azt is, hogy amikor kint van, akkor úgy helyeztem felé a kalitkát, hogy pont a bejárati rész essen felé, hogy oda repüljön be, erre ő fogja és a tetejére repül!!
Ezeket en is mond probaltam, elobb-utobb megtanulta.:)
Mitol csuszik az oldala a kalitkanak? Nem rács az is, amin maszni tud? Lehet, hogy EZ a baj!
A tobbi madar hogyan megy be?
2011. máj. 29. 20:11
7/17 A kérdező kommentje:
De rácsos az egész. Vízszintes rácsozatú, tehát jól tudnak mászni rajta. Csak a tetején van egy vastag keret rész körben ami csúszós pont a szélén. Téglalap alakú Ferplast kalitka. A másik két papagájom nem szokott kijönni. De a Csőri az kis kiváncsi, ő mindig kijön. :)
Azt gyanitom, a keret jelent neki olyan akadályt, amin nem tud átmenni. Egy kis létrát kéne neki kreálni, amin le tud jonni a tetejéről mégis. Szobanövényre nem ül rá? Annak az ágain is le tudna mászni, ha a kalitka mellé tolnád.:)
(35/L)
2011. máj. 29. 20:24
9/17 A kérdező kommentje:
Na majd kitalálok valamit. Ez a létra jó ötlet, csak nem tudom hogyan tudnék ilyet csinálni vagy szerezni meg úgy odatenni, hogy tényleg minden akadály nélkül be tudjon jutni a helyére. :) A szobanövényeket ki szoktam vinni amikor ő kint van, mert félek, hogy belerág és megmérgezi magát. A sötétítőt be szoktam húzni, hogy ne menjen neki az ablaknak. A tükröt nem szoktam letakarni, annak csak nem megy neki...
Tudtommal csak a diffenbachia mérgező a divatok szobanovéneky kozul, de másba belecsiphet, pl. ha van pálma, azt nagyon szereti, jo szaladgalni, hintazni rajta.
(35/L)
Őserdei madár a papagaj, erdemes utanajarni, mi nem art neki, ha eszeget belole, mert nagyon neki valo a novenyen uldogeles.
:)
2011. máj. 29. 20:34
Kapcsolódó kérdések: