Kezdőoldal » Állatok » Madarak » Ezt miért csinálja a papagájom?

Ezt miért csinálja a papagájom?

Figyelt kérdés

Mindig lemegy valahova pl keres egy sarkot a szekrénynél és elkezd ott játékosan billegni és a szekrény sarkát nyaldossa majd odamentem megnéztem mi van ott. És ilyen barnás valami olyan volt, mintha hányás lenne. De ezt szinte mindig csinálja már sok éve. Nem tudom mi lehet.

Olyan mintha valamit felöklendezne, de nem öklendezik csak nyáladzsik közben. Nem tudom rendesen elmagyarázni.

Mi lehet az oka?

Fiú papagáj és kis sándor.

2011. ápr. 29. 12:33
 1/8 A kérdező kommentje:
dz*
2011. ápr. 29. 12:35
 2/8 anonim ***** válasza:
0%
mert ribanc
2011. ápr. 29. 12:35
 3/8 anonim ***** válasza:
ja hogy fiupapagáj ak semmi csak kanos a sanyika
2011. ápr. 29. 12:36
 4/8 pilacs78 válasza:
nekünk a hullámos papagájunk magokat öklendezett fel, mikor a kezünket puszilgatta, és a doki azt mondta, hogy a fiókákat etetési ösztön jön elő ilyenkor a madárnál, ha visszaöklendezi a táplálékot. Lehet, hogy a tiéd is ezt csinálja. Az nem számít szerintem, hogy fiú-e, mert a papagájok közösen, felváltva gondozzák az utódaikat.
2011. ápr. 29. 13:34
 5/8 anonim ***** válasza:
Ösztönösen felöklendezi a magokat hogy megetesse a párját de mivel nincs visszanyeli. A visszanyelés miatt begygyulladást kaphat.
2011. ápr. 29. 19:12
 6/8 A kérdező kommentje:

Ha visszanyeli azt miből tudom meg?

Mert általában mindig ott van valamennyi a szekrény sarkában pl . Szóval, akkor kiöklendezi és nem visszanyeli?:S

2011. ápr. 29. 20:58
 7/8 anonim ***** válasza:
Szerintem valamennyit vissza is nyel.
2011. ápr. 29. 22:46
 8/8 anonim válasza:
Szerintem jobban jársz ha állatorvost kérdezel. vagy a tenyésztőt kitől vetted. Vagy keress direkt papagájos fórumokat ahol olyanok fordulnak meg akik értenek hozzá. Én szerintem is az etetési ösztön lehet, de miért keresne hozzá egy szekrénysarkat? Kérdezz hozzáértőt
2011. máj. 4. 17:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!