Hullámos papagáj kézzel szelidítése?
Ha 2 kézzel neveltet veszel akkor valószínű hogy mindkettő téged tekint majd a fajtársának és idővel talán a párjának is. Az elején mivel még félnek lehet hogy kicsit vadak lesznek de utána már teljesen szelídek. A színük bármilyen lehet de a nemükre figyelj. Vagy 2 hímet vagy 1 tojót és 1 hímet vegyél mert 2 tojó lehet hogy bántani fogja egymást. De szerintem inkább 2 hímet vegyél mert a tojók étrendjére jobban kell figyelni.
2011. ápr. 21. 18:47
2/10 A kérdező kommentje:
Nehogy hívem vegyél én is megszívtam !!!! mert a hím eteti a nőstényt és ha nincs nőstény akkor etet mást és minden tisszta mag ha nem akarod naponta 2x körülttük takaritani akkor 1 nőstény és 1 him . nekem 2 him van :( :( Bár attól még nagyon szeretem őket és nem is cserélném el ez csak egy tanáncs szerintem fogadd meg.
2011. ápr. 21. 21:36
sorry elirtam hivem helyett himet.
2011. ápr. 21. 21:37
Mivel a kérdező kézzel nevelt hullámosokat akar venni nyugodtan vehet 2 hímet mert az elején a félelemtől vagy amiatt hogy még fiatalok nem fognak etetni semmit. Később pedig a kérdezőt akarják és fogják főként etetni szerintem és nem mást.
2011. ápr. 21. 22:10
6/10 A kérdező kommentje:
Szerintetek kettő hím vagy egy pár?
Attól függ hogy mit akarsz. Ha 1 hímet és 1 tojót veszel lehetséges hogy párba állnak és akkor nem fognak veled foglalkozni (megsimogathatod őket de ha kiengeded őket nem fognak rajtad lógni mert egymással foglalkoznak majd).
Ha 2 hímet veszel és sokat foglalkozol velük akkor mivel kézzel neveltek nem egymást hanem téged fognak etetni, rajtad fognak lógni mert te leszel a párjuk.
Ha egy párt veszel akkor figyelned kell hogy mit,mennyit adsz nekik és mikor enni. A párzási időszakban ha nem akarsz fiókákat ne adj nekik főtt tyúktojást és zöldből csak keveset kapjanak. Párzási időszakon kívül jobb ha úgy adsz nekik majd 1-2 hetente tojást hogy odatartod a hímnek és megnézed mennyit evett belőle. Majd odatartod a tojónak is de csak feleannyit engedd enni mint a hím.
2011. ápr. 22. 10:38
vegyél inkább egy arapapagájt azok sokkal gyorsabban szelidülnek meg
2012. jún. 15. 19:49
vagy egy jákopapagajt azok is eléggé gyorsan szelidülnek meg
2012. jún. 16. 12:48
Minden nagypapagáj összetett lélek tehát kezdőnek vagy majdnem kezdőnek nem való egy se.
2012. jún. 16. 19:49
Kapcsolódó kérdések: