Kezdőoldal » Állatok » Madarak » A papagáj vízben, vagy porban...

A papagáj vízben, vagy porban fürdik?

Figyelt kérdés
Nem vagyok valami tapasztalt a papagájok körében. Nemsokára lesz egy kis hullámosom. Már mindent elmondtak, de ezzel sajna még nem vagyok tisztában. Pontosan hogy kell a fürdetést "levezényelni"? És még valami: azt olvastam, hogy a nimfa szereti, ha melegben lespriccelik (azzal a növénypermetezővel, amivel a kisebb növényeket locsolják). Ezt a hullámos papagáj is szereti? Előre is köszönök minden választ.
2011. ápr. 12. 20:28
 1/8 anonim ***** válasza:

is-is :D

kell venni neki olyan "fürdetőt" vagy mi a neve az állatkereskedésben, abba is fog fürdeni, meg fürdő homokot (ezt pedig a kalitka aljára kell szórni)

2011. ápr. 12. 20:38
 2/8 anonim ***** válasza:

Az első válaszoló válaszához azt tenném hozzá, hogy azt a homokot nagy valószínűség szerint nem fürdésre fogja használni, hanem csipeget belőle, ne félj, baja nem lesz tőle.

Nyáron a nagy kánikulában meg szoktam sajnálni a hullámosaimat, bemegyek a röptetőbe, és az általad említett eszközzel spriccelem őket. A k.b. 40-50 madár legtöbbje menekül előle, de néhányan a vízsugár elé állnak, még össze is kapnak a vízen és lucskosra fürdik magukat. Pedig állandóan van bent náluk víz, de abban egyáltalán nem szoktak fürödni. (Ellentétben a rozellákkal, akik meg nagyon, még hidegben is.)

2011. ápr. 12. 20:46
 3/8 anonim ***** válasza:
Nekem régen volt a kalitkaajtóra szerelhető madárfürdetőm. Hát az egyik hím hullámosom szerette inkább, nyáron bele-belement. de a zebrapintyeknek elnyerte a tetszését. Folyton ki-be ugráltak
2011. ápr. 12. 21:30
 4/8 anonim ***** válasza:
Az én hullámosom a boltban kapható fürdetőbe még soha nem ment bele. Egy műanyag tálba szoktam neki vizet adni amikor kint van és abban szívesen pancsol. Valamikor a csap alatt fürdik a kezemen állva.
2011. ápr. 12. 21:35
 5/8 anonim ***** válasza:
A kalitka aljába olyan homokot vegyél mindenképpen amiben vannak kavicsok,kagylódarabok hogy tudjon belőle enni mert kell az emésztéséhez.
2011. ápr. 12. 21:38
 6/8 anonim ***** válasza:
0%

vízsugaras 2ik válaszoló!

"A k.b. 40-50 madár legtöbbje menekül előle," akkor nem esik le hogy kínzod őket? te szerencsétlen?!?!?!?

2011. ápr. 12. 21:44
 7/8 anonim ***** válasza:
Kínzom őket? Láttál már madarat közelről, te szerencsétlen? Fogóckodj meg: tudnak repülni. S mivel tudnak repülni, és a röptető tágas, elrepülnek előle! A virágok permetezésére kitalált permetező pedig nem akkora hatósugarú, gogy az egész röptetőt eláztassa. Bizonyos helyekre nem is permetezek, ahol a fészkek vannak, vagy ahol a kajájuk. Ha már neked is annyi ideje lesznek madaraid, mint nekem, akkor könnyen el tudod képzelni a szituációt, addig pedig csak ájuldozz, panelos állatvédő!
2011. ápr. 13. 08:50
 8/8 Beus35 ***** válasza:

Nálunk is a spriccelőt szeretik,jön,látszik rajta,szétteszi a szárnyát is!

Ha nem akarja,az is látszik rajta!

Édesek,és nagyon élvezik!!

2011. ápr. 13. 21:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!