Kezdőoldal » Állatok » Madarak » Mi baja van a hullámos papagáj...

Mi baja van a hullámos papagájomnak?

Figyelt kérdés

A szeme körül mintha fekete lenne a toll és ma láttam, hogy sokszor vakarózott meg a lábát is vakarta a csőrével??Vagy 3-4 napja nem is csipog úgy ahogy szokott hanem maga alatt van inkább, mondjuk kintvan most is a kertben és csiripel de közel sem úgy ahogy szokott....

Mi a baja? és ha atkás vagy rühes akkor van rá valami kenőcs vagy vigyem orvoshoz?

2011. márc. 27. 14:56
1 2
 11/18 Beus35 ***** válasza:

Ha Te úgy látod beteg,akkor vidd el tényleg dokihoz!

Először is 1000.- nem drága,hogy megnézi egy doki!

Ha semmi baja,akkor oké,de ha mégis,akkor jobb hogy elvitted,nem gondolod??

A fórumon sokan segítenek,tanácsot adnak,de ha az állatka beteg,akkor doki!

Én is elvittem,sőt holnap is viszem,de itt kérdezgetek ki mit ír......

2011. márc. 27. 20:22
 12/18 anonim ***** válasza:

Tögmag:

Szerintem atkás:/

2011. márc. 27. 20:56
 13/18 anonim ***** válasza:

Szoktál neki kis edényben vizet adni hogy fürödhessen? Mert a vakarózás oka az is lehet hogy kiszáradt a bőre amit ha nem kezelsz(nem adsz neki fürdési lehetőséget) akkor átmehet tolltépésbe is.

Vagy atka is lehet. Vegyél neki Atkatoxot. És ha tényleg atkás jó lenne ha orvos is látná.

Esetleg vedlik de akkor nem csak a szeme körül kéne látnod.

Ha tudsz mutathatnál róla képet.

2011. márc. 27. 21:26
 14/18 A kérdező kommentje:
A madarat elvittem orvoshoz. Jelentem a madár csak vedlik -.- :D
2011. márc. 29. 16:00
 15/18 Beus35 ***** válasza:

Akkor amit írtam,igaz:-))

Örülök,hogy nem beteg!!

2011. márc. 29. 19:36
 16/18 Mészáros F.Éva válasza:
Ha tkás a madarad, azt ugy veszed észre 100%-ban, hogy este letakarod egy teljesen tiszta fehér ruhával a kalitkát, és reggel megnézed van e rajta valami nagyon-nagyon picike fekete-rózsaszin pötyök,amiket ha összenyomsz vér jön belőle.Ez az atka! vegyél "pet PIRET mix"-et fujd be vele a madarat, de a szemébe ne menjen.Segitség is jól jön ha van az akciónál. kétnaponta befujod 2-3 hét után rendbe jön.Akalitka takaritása legalább annyira fontos. Kiforrázni,befujni a réseket stb. Sok szerncsét hozzá.Én áll.kereskedésben vásárolt kalitkát vittem haza fertözötten,szegény madaaramnak jót akartam,és igy jártunk,de tul vagyunk rajta.
2011. ápr. 10. 12:02
 17/18 Beus35 ***** válasza:
Nekem atkaölő korong van bent mindig!
2011. ápr. 11. 18:04
 18/18 Beus35 ***** válasza:
Rodex a neve!!
2011. ápr. 11. 18:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!