Kezdőoldal » Állatok » Madarak » Most ez igaz? Írjatok Többen!...

Most ez igaz? Írjatok Többen! Ennyitől bevadulna?

Figyelt kérdés

Az a lényeg h kiengedtünk a szobában egy nimfa papagájt, és mivel dolgunk volt csak 1 óráig röptettük és úgy tettem vissza a ketrecbe h megfogtam. Kicsit megijedt ugyan, de vigyáztam rá h ne szorítsam.

Nekem előző papagájom is volt megfogva mivel a körmét nekünk kellett vágni havonta és semmi baja nem volt tőle... Ez a madár ennyitől bevadulna?

2011. márc. 15. 10:49
 1/6 Beus35 ***** válasza:
Én is fogtam már meg a papagájomat(hullámos),de ettől még nem vadult meg,pár percig volt ijedt,és utána semmi baja nem volt!
2011. márc. 15. 10:55
 2/6 anonim ***** válasza:

1 megfogástól még nem lesz vad mert azt se tudja hogy mi történt vele. De ha többször megfogod akkor egy idő után összekapcsolja a megfogást a kézzel ezért mindig megtámad vagy menekül ha meglátja a kezed.

Persze az más ha egy szelíd madár megengedi a gazdájának hogy megfogja vagy esetleg ő akarja hogy megfogják mert szereti és teljesen bízik a kézben.

2011. márc. 15. 12:36
 3/6 A kérdező kommentje:

De máshogy meg nem tudtuk visszatenni..

Ki engedni meg ki kell

2011. márc. 15. 13:17
 4/6 anonim ***** válasza:
esetleg gyakran nyúlj be hozzá a kalitkába és símogasd meg.
2011. márc. 15. 14:06
 5/6 anonim ***** válasza:
100%
Etesd kézből, próbáld rácsalni a kezedre a kedvenc csemegéjével. Esetleg tedd elé lassan a mutatóujjad és told meg a hasát hogy rá álljon az ujjadra majd hagyd addig üldögélni rajta ameddig akar. De ha elugrik,odébb megy amikor közelítesz felé az ujjaddal akkor hagyd és várd meg amíg megnyugszik majd próbáld meg újra. Ha rászoktatod arra hogy ha elé rakod az ujjad álljon rá akkor könnyen be fogod tudni rakni.
2011. márc. 15. 16:22
 6/6 anonim ***** válasza:
Máskor úgy próbáld meg visszatenni, hogy egy botra tereled a kezeddel. Úgy nem lesz olyan rémült, mert nincs lefogva, elmehet, ha akar. Ha nem megy rá, akkor kapcsold le a villanyt, vagy sötétíts be, és úgy tedd vissza. A madarak rosszul látnak a sötétben, nem tudja, hogy egy kéz az, ami megfogja, így nem fogja utálni a kezedet. Elképzelhető, hogy akkora trauma volt neki, hogy meglátja a kezed, és már támad, fél. Szelídítsd meg, etesd kézből!
2011. márc. 15. 22:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!