Hogyan tudhatnám meg, hogy milyen nemű a papagájom?
Szia!
Hát mondjuk értek hozzá, de mégcsak 15 éves vagyok, ámbátor nekem is van két nimfim.:)
1.A pofafoltból.Hímnek kisebb, nősténynek nagyobb.
2. A színváltozatból. Ha vadas a színváltozat valószínűleg nőstány, ha "albínó" vagyis fehéres sárga színű valószínű hím (legalábbis nálunk így van).
Ha meg nőstény akkor meg mindenképpen fog majd tojni tojást:)
A legbiztosabb az hogy kb. 8-10 hónapos korukban a hímek elkezdenek dallamosan fütyülni és mindenféle hangot kiadni míg a tojók meg se szólalnak.
De ha most akarod tudni akkor mondj róla többet. Milyen színváltozat? A vad (szürke) színű nimfának(ivarérés előtt) ha a szárnya belseje csíkos akkor valószínű hogy hím. Ha pöttyös akkor tojó.
14:05- A pofafolt nagysága és élénksége nem mérvadó. Attól hogy vadas még 50% esély van rá hogy hím. Az albínó nimfák teljesen fehérek. A lutino nimfák sárgák náluk ivarérérés után lehet megmondani a nemet arról hogy ha fehéres a szárnya akkor tojó ha sárga a szárnya akkor hím de ez sem mérvadó. Nálam a szürke nimfa a hím és a lutino a tojó. És attól hogy tojó még egyáltalán nem biztos hogy tojni fog. A tojás függ attól hogy milyen ételt kap és mennyit. A gazdája hogyan szeretgeti,stb.
Én 14 éves vagyok és 4 madaram van de nem ez számít hanem az hogy 2 fórumot is végig olvastam (az egyiket 2001-ben csinálták és kb.68000 hozzászólást írtak eddig) azért hogy a lehető legjobb körülmények között tartsam őket..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!