Kezdőoldal » Állatok » Madarak » Melyik az erősebb a karvaly...

Melyik az erősebb a karvaly vagy a sólyom?

Figyelt kérdés
2011. febr. 22. 14:02
1 2
 11/16 Bányai Károly ***** válasza:
Hát, nem is tudom. Ugyanazon a környéken laknak? Mik lennének a szabályok? De legfőképpen! Mi a búbánatos fittyfenéért akarnának megküzdeni? Két ragadozó szinte mindig elkerüli egymást, mert nem kockáztathatják meg, hogy egy küzdelemben, (még ha jó eséllyel győzne is az egyik fél)megsérüljenek, aztán a sérülés miatt ne tudjanak vadászni és életben maradni. A kérdés butaság. Mivel a karvaly és a sólyom soha nem verekszik össze, egyik sem győz.
2011. febr. 23. 15:49
 12/16 A kérdező kommentje:
Rendben tényleg buta a kérdés, csak kíváncsi voltam. :) Egyébként ha én madarász akarok lenni, akkor ismernem kell minden fajt? És tudnom kell róluk mindent?
2011. febr. 23. 16:25
 13/16 Bányai Károly ***** válasza:

Madarász, úgy érted, ornitológus? Tehát nem solymász, vagy ilyesmi, hanem madarakkal foglalkozó tudós?

Általában véve senki sem tudhat mindent a madarakról. Ha ornitológus akarsz lenni, akkor nagyon sokat kell tanulnod biológiából, és komoly ismereteket kell szerezned arról, hogyan működnek a természetben azok a folyamatok, amik a madarak életét befolyásolják. Tehát nem elég ismerni a madarakat, hanem sokat kell tudnod az erdőkről, növényekről, hogy milyen hatással van a mezőgazdaság a madarakra. Általános szinten nagyon sok madarat kell tudnod ismerni, és tisztában lenni a madarak fejlődésével, mármint az ősidőktől kezdve. És azután kiválasztasz egy témát, amivel nagyon alaposan akarsz foglalkozni. Vagyis ha magas szintre akarsz jutni, akkor egy idő után már csak egy-két speciális problémával foglalkozol majd.

2011. febr. 23. 18:27
 14/16 A kérdező kommentje:
Nem, én nem úgy gondoltam nem ennyire komolyan csak hobbi szerint.
2011. márc. 5. 18:21
 15/16 anonim ***** válasza:
szoval te a vandorsolymot a karvaly ellen tenned osze a karvaly is solyomfajta egymast nem tamadjak a vandorsolyom a leg ugyesebb ragadozo madar es a leg gyorsabb allat is en aszt mondom hogy a karvaly kenyes es max egy galambot kap el de a vandorsolyom akar egy vetesi ludat is de meg tod mitul fugg attol hogy mek tamad me a solyom koztuk a karvaly is hatba tamadnak es egy szempillantas alatt vegeznek zsakmanyukkal mert egy lany is megolhet egy ferfit ha hatba tamadja varatlanul a solymoknal ott a kes helyett a csor es a karom egyebkent a vandorsolyom ugyesebb tehat ha osszecsapnanak face to face valoszinu h a vandor gyozne de ne feledjuk azt sem hogy a nosteny nagyobb tehat erosebb ugyhogy nem csak a faj fugg hanem a nem is.
2012. jan. 2. 20:21
 16/16 pekmartin válasza:

szerintem egy tojó karvaly talán el tudná intézni a hím solymot

elvégre a karvaly az örvösgalamb méretű nála nagyobb madarakat is megtámadja és én már láttam karvalyt ami elkapott és megölt egy örvöst (hülyén nézett ki mert az örvös nagyobb sokkal)

2015. aug. 4. 11:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!