Milyen madár ez? Akkora, mint a galamb, kicsit talán zömökebb. Nyaka vastagabb. Teste sötétszürke, csak a nyaka világosszürke körben. Ha jól emlékszem, tömzsi, fekete a csőre. Párban mászkálnak.
Ja és a varjúcsapatban szokott elvegyülni ez a két kakukktojás madár itt a lakótelepünkön.
Tavaly télen is láttam őket (ha ők voltak), ugyanígy kettesben voltak, akkor is a varjakkal lógtak, mintha barátok lennének.
Köszönöm szépen a segítséget, de sajnos nem a dolmányos varjúról van szó.
Alkatra és méretre olyasmi, mint a galamb. Csak a nyaka vastagabb a galambénál, a feje meg nagyobb.
A csőre meg olyan tömzsi, vaskos, mint ezé a meggyvágóé -csak a mi delikvensünk csőre fekete (ha jól emlékszem).
Most már nem nyugszom, amíg rá nem jövök, kiféle-miféle ez a két madár. Annyira tetszenek, olyan tisztának, ápoltnak tűnnek, mintha a király udvari madarai lennének. :-) Nem is értem, hogyan csövezhetnek a varjakkal együtt...
Köszi!
Szerintem bingó!
Bár a valóságban sokkal elegánsabban néz ki, tisztább, méltóságteljesebb.
És sokkal-sokkal szembetűnőbb a szürke "sál", amit visel.
A csőrét valószínűleg nem jól figyeltem meg, nem is olyan vaskos.
11:56-os vagyok
Tényleg, csóka lesz az!
Mivel ők is varjúfélék ezért vannak szívesen a varjakkal, plusz ők is ugyanúgy mindenevők. [link]
Tegnap újra meglestem őket, tényleg csókák!
Ez a fotó nagyon hasonlít a "mi" példányainkra:
Viszont, tegnap határozottan láttam, figyeltem, hogy a mieink nem ugráltak, hanem lépkedtek. Pedig a wikipédiás cikk azt írja, hogy főként ugrálnak, mint a verebek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!