Kezdőoldal » Állatok » Madarak » Mi a véleményetek a papagáj...

Mi a véleményetek a papagáj hámról?

Figyelt kérdés
Sokan ellenzik, de én ismerek tapasztalt embereket akik jónak tartják és évek óta használják is. Szerintem is hasznos mert ki tudja tisztítani a madár a tüdejét a benti poros, kis páratartalmú levegőtől amivel kisebb lesz az aszpergilózis veszélye. Szerintetek?
2011. febr. 4. 18:01
 1/10 anonim ***** válasza:
Szerintem nem túl jó a madárnak, de én is kipróbálnám egyszer a hullámosommal :)
2011. febr. 4. 22:31
 2/10 Beus35 ***** válasza:

Szerintem kínzás!!!

De ez az én véleményem!!

2011. febr. 6. 11:10
 3/10 anonim ***** válasza:
szerintem sem jó a hám!!! nagyon nem! kínzásnak tartom! félnék, hogy nem szorítom-e túlzottan rá, vagy éppen laza marad... az is elég ha mindennap kinyitod az ablakod és a madarat a közelébe teszed! a hám nem madárra való
2011. febr. 6. 16:38
 4/10 A kérdező kommentje:

Az nem elég hogy az ablakot kinyitod mert a kalitkában nem tud repülni annyit hogy kitisztuljon a tüdeje és nyitott ablak mellett meg nem lehet kiengedni repülni.

Én tavaly már rátettem mindkét nimfámra 1-2 alkalommal és úgy láttam hogy élvezték mert sokat repültek és közben csipogtak majd pihenés és elégedett rágás közben nézegettek.

2011. febr. 6. 18:38
 6/10 anonim ***** válasza:
47%
Jaajjj a videóra bármit felvehetnek, az egy dolog hogy azt nem zavarja, de szerintem egy papagáj sem tűrné el, ha csak nagyon pici korban még pelyhesen rá nem adod!
2011. febr. 7. 20:07
 7/10 A kérdező kommentje:

Pont ez az hogy a kis fiókához is hozzá kell szoktatni és nem szabad csak úgy rátenni akárcsak egy idősebb madárnál.

Az én nimfáim is eltűrték tavaly pedig 10 hónaposak.

Amúgy az első videón a madarakról van külön videó ahogy hámhoz szoktatják őket és az nem átverés az a férfi nagyon sokat tud. A szenegáliját 3 nap alatt szoktatta hámhoz. A másikat pedig fél év alatt annyi mindenre megtanította hogy azt hinné az ember átverés pedig nem az mert minden tanítását felveszi és el is magyarázza az egészet. Sok mindent tanultam tőle.

2011. febr. 7. 22:13
 8/10 anonim ***** válasza:
De azok a papgájok már nagyobb termwetüek mint a nimfa ...és azoknak erösebb a csontjuk emg a másoduióik videon a ara mert az akék madár az persze h megtűri mert kényelmes neki de a nimfának nem az ..meg h-h nem lehet nyitot ablaknál reptetni nincs egyik szobába se szúnyog hálo néálunk is volt olyan h a nimfa papagájom ki volt engedve de az ablakok nyitva volt és ki se akart repülni jó szúnyog hálo volt rajta de még annak se akart nekiszálni ..és elég volt neki annyi
2011. febr. 8. 11:58
 9/10 A kérdező kommentje:

Van háló de az enyémek mindig rá akarnak szállni rágcsálni.

A szenegáli 10 centivel kisebb de kb. 50grammal nehezebb mint egy nimfa. Szerintem nem számít az hogy mekkora a madár mert külföldön hullámosnak is van hám csak az nem valami biztonságos mert tépőzáras de van aki használja. Én azért szeretném levinni őket hogy kedvükre nézegethessenek(az ablakon keresztül is sokat nézegetnek és ha jó időben kirakom őket az erkélyre mindig úgy teszem a kalitkájukat hogy kilássanak mert különben hisztiznek), több időt töltsek velük és kikerüljenek a 4 fal közül. A hám még mindig jobb mint az amit sokan csinálnak hogy csak úgy kiviszik az utcára a madarukat és reménykednek benne hogy nem repül el(esetleg megtanítják arra őket hogy hívásra jöjjenek de ez sem biztos mert a madár új helyen van és sok érdekes dolgot lát tehát nem biztos hogy figyel a gazdájára).

2011. febr. 8. 13:31
 10/10 A kérdező kommentje:

Ja és egy nimfát se zavar szerintem ha megfelelően van hozzászoktatva:

http://www.youtube.com/watch?v=U9Nfrsvz8CQ

2011. febr. 8. 13:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!