Csak az én papagájom kezd el stressz helyzetben sz*rni? :D
nem akarom senki jókedvét elvenni, de valóban a stresszhelyzet nemcsak az állatokból, de belőlünk is
a bepisilést, bekakilást váltja ki. és most szándékosan "finom" voltam.és sajnos ez nem befolyásolható "esemény" eszméletlen állapotban a záróizmok nem működnek, és gyakorlatilag mindenki becsinál.
Ezen nem röhögni kéne hanem tenni ellene mielőtt meghal az a szegény madár a sok stressztől. Zárd ki a macskád abból a szobából ahol a kalitka van vagy a kalitka köré tegyél valamit hogy ne tudjon közel menni hozzá a macska.
Ebből is látszik hogy a mai emberek csak röhögni tudnak az ilyen dolgokon amíg szegény állatok csak szenvednek. Egyáltalán miért vettél madarat ha macskád van vagy macskát ha madarad van?
Nem is az a legnagyobb bajom hogy macskád is van meg madarad is hanem az hogy nem teszel semmit se az ellen hogy a madaradnak ne úgy kelljen megszoknia a macskát hogy a kalitkája közelében sétálgat ő pedig csak stresszel mert prédaállat ezért veszélyben érzi magát de nem tud elmenekülni. Ezért is írtam hogy kerítsd körbe a kalitkát úgy hogy a macskád csak 1-2 méterre tudja megközelíteni. Így is látja tehát megszokja de mégse stresszes annyira az élete.
Amikor királypapagájt vettem a meglévő nimfámhoz és hullámosomhoz több mint egy hónapig tartott hozzászoktatnom mert mindkettő nagyon félős. Az első héten 2-3 méterre voltak a királytól mégis mindig szemmel tartották. Nem tettem/engedtem őket egymáshoz közel pedig mindhárman papagájok. Te viszont még egy ragadozó állatot(macska) és egy prédaállatot(madár) is egyből közel engedsz egymáshoz úgy hogy a préda még elmenekülni sem tud(hiába nem esik semmi baja). Az igaz hogy majd így is megszokja de nagyon nem mindegy a papagájnak hogy heteken keresztül a sokkos állapotot kerülgeti amikor a macskád odamegy hozzá vagy nyugodtabban tud ismerkedni a pár méterre lévő macskával.
Ismerek olyan embereket akiknek van macskájuk a madaraik mellett de nagyon féltik őket ezért nem mutatják meg a macskának még messziről sem. Régebben össze akarták őket szoktatni de mivel féltek a madarak a macskától inkább úgy döntöttek hogy az emeleten vannak a madarak a földszinten pedig a macska vagy fordítva.
Az én papagájaim:
Mindíg, minden körülmények között
ismétlem:
mindíg, minden körülmények között
képesek rá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!