"Piheg" az uj hullamos papagajom. Ez normalis?
Teljesen kezdo papagajtarto vagyok, ma hazahosztam az allatkereskedesbol a hullamospapagaj paromat. Par ora elteltevel vettem eszre hogy a him folyamatosan piheg.
A levegot a csoren keresztul veszi, ezt eloszor csak a stressznek tudtam be mert az elso par orajat toltotte otthon.
A hangulata egyebkent ( ahhoz kepest hogy teljesen uj helyen van!) jo, a kalitkat mar felfedezte a hintajat nagyon elvezi, cseveg is egy keveset. De a legzese orak utan sem csillapodott ugyanugy "piheg"!
Kerem aki tud valamilyen tanacsot adni irjon.
Elore is koszonom,
Sara
Nézd meg hogy billegeti-e a farktollait a lélegzetvételének a ritmusára ha igen akkor azért piheg mert nehezen kap levegőt.
Mivel kezdő vagy írok pár alap dolgot:
-ne műanyag ülőrudakat adj nekik hanem fűzfa vagy nem permetezett gyümölcsfaágait és legalább az egyiket csak a feléig tudják átfogni hogy kopjon a karmuk
-a kalitkában mindig legyen csőrkoptató
-patkó alakú etetőt-itatót adj nekik mert ezeket rendesen ki lehet tisztítani
-mindennap amikor vizet cserélsz nekik mosd ki az egész itatót egy szivaccsal
-a kalitka aljába madárhomokot tegyél és hetente takarítsd(havonta pedig most ki az egész kalitkát,az ülőrudakat és a játékokat is mosd le)
Szerintem csak az új hely miatt!!
Mikor mi hazahoztuk a papagájt a szárnyait kitartotta,1 nap volt, a stressz miatt!!
Biztos nem lesz semmi baj!Eszik??Mert akkor oké!!
De ha pár nap után is csinálja,akkor állatorvoshoz vidd el!!
Nagyon Szepen koszonom mindket valaszt.
Szoval megfigyeles alatt tartom :)es megyek veszek csorkoptatot.
(Az ulorudak min kezeletlen fabol vannak) szoval azzal szerintem nem lesz baj.
Nagyon szepen koszonom a megnyugtatast! Valahogy nagyon megszerettem a kis fickot :) alig par ora alatt a csore kore csavat... :)
Én karomkoptatót tettem a rúdra!
Vitamint is vegyél neki!!
Hogy van a papagáj???
A papagaj jol van :)) Szepen eszik megnyugodott. :)
Tettem be nekik vastag faagat azt bontogatjak :)
Viszon most a nosteny kezdett el furan viselkedni ugyhogy felteszek egy uj kerdest errol mert elegge baljos....
Sara
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!