Talált galamb az utcán. Hazavittem. Többi lent, fontos! Kérem nézzétek meg! Mit tegyek vele?
Ha vért köhögött, nem valószínű hogy túléli. Szerintem nem nagyon tehetsz többet annál, amit tettél. Ez megfelelő ellátás neki addig, amíg nem jön valamennyire helyre, akkor majd nagyobb hely kell neki. Ha betartod az alapvető higiéniai szabályokat(kézmosás meg társai) akkor nem vagy veszélyben, szalmonellánál komolyabbat nem szoktak hordozni.
Régen fogadtam be én is így galambot, az nem volt sérült, csak halálosan fáradt. Miután felépült, a környéken maradt, rendszeresen jött az ablakunkhoz és kérte a napi kaját, kézből evett. Végül családot alapított, és mivel a párja félt tőlünk, ő is elszokott a környékről.
Minek galambot megmenteni, de komolyan? Szeretem az állatokat, de a parlagi galamboknál kevés károsabb állat van. (A parlagi galamb az, ami a városokban szaladgál, ez a házigalamb elvadult, félvad változata.) Nem segíteni kéne őket, hanem írtani, meg elmagyarázni a hülye nyugdíjasoknak, hogy ne etessék őket félkilónyi (!) kenyerekkel. Itt egy kis infó a galambproblámáról: [link]
Ja és ugy tudom, vagy 60 féle kórokozót meg parazitát terjesztenek, szal én nem fogdoznám.
Köszönöm a válaszokat mindenkinek, azt szeretném még kérdezni, hogy hol találom meg az állatvédő szervezetet? Mert kerestem interneten, de nem leltem. Kérek valakit, hogy adjon pontos címet vagy tel. számot! Előre is köszönöm!
Jimi.
Nekem ők segítettek, mikor repülni nem tudó, sérült galambot mentettem meg és nem tudtam hová fordulni:
Madárkórház és menhely: minden sérült madarat befogadnak (nem védettet is pl: galamb, stb...) ha szabadon engedésre alkalmatlan marad, a menhelyen maradhat.
8000, Székesfehérvár, Homoksor u. 7. T: 0622316419, 06309464991
Madárkórház Székesfehérvár:
Remélem, segítettem. Mentsük meg azokat az érezni, szenvedni képes állatokat, madarakat, akik az ember irgalma nélkül elpusztulnának! Az élet mindig azzal a pénzzel fizet majd vissza nekünk is- amivel mi fizettünk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!