Egy hullámos papagáj és egy rózsásfejű törpepapagáj megférnek egymás mellett?
Szia!
Nagyon remélem,hogy még nem tetted össze őket!A törpepapagájok elég agresszívak tudnak lenni más madárfajtákkal szemben,de még a fajtársaikkal is!Szerintem a hullámosod érdekében maradjanak külön kalitkában!Ha annyira unatkoznának,akkor tedd a kalitkájukat egymás mellé,de egybe NE engedd őket!
Megfelelő méretű kalitka kell amúgy, hogy egy kalitkában tarthatók legyen több madár, nem csak más faj, de azonos fajból is. Onnan letesztelheted, mennyire vágynak egymás társaságára, ha szabadon vannak időnként a lakásban, és akkor meglátod, hogy barátkoznak-e egymással vagy nem. Nekem ha szabadon van a hullámosom és az egyik nimfám, akkor a nimfa mindig beköltözik a hullámos mellé, pedig ott le kell hajtania a fejét, de ezt magától csinálja, senki nem erőltette rá, vágyik a kicsi társaságára, volt viszont olyan hullámosom, amelyik még fajtársaival se jött ki jól, sőt, gazdiként engem se engedett közel magához, de ő beteg volt, és amiatt alapból agresszívebb volt, egyetlen egy nimfámmal volt jóban, nem tudom az okát, azóta az a hullámosom elpusztult, elvitte a betegsége, a nimfám meg már többszörös anyuka.
Szóval figyeld a madaraidat, és próbáld így, hogy legyenek szabadon, szokják meg, hogy van másik madár is, és ha keresik egymást, meglesznek együtt, ha nem, akkor inkább külön kalitka.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!