Két papagájom közül az egyik ma délután eltávozott. Már 3 éve együtt voltak. Lehet valami baja az itt maradt papagájomnak? Depressziós vagy valami? Hogy éli ő ezt meg? Gondoltam arra hogy veszek neki egy új "barátot", szüksége van rá?
Figyelt kérdés
2009. jan. 13. 18:45
1/9 anonim válasza:
Biztos, hogy hiányozni fog neki a társa, úgyhogy én azt javaslom, szerezz neki egy párt.
2/9 anonim válasza:
Szerintem is egy új barát jól jön ilyenkor :) minél hamarabb mert lehet ő is eltávozik :S a depresszió miatt
3/9 A kérdező kommentje:
Arra is gondoltam, hogyha minden nap kivenném akkor jobban megszelídülne és úgymond engem fogadna el barátjának. Meg lehet szelídíteni egy olyan papagájt aki 3 vagy annál is több évig (állatkereskedésből vettük nem tudjuk pontosan hány éves) fajtársával/fajtársaival élt? Köszi a válaszokat!
2009. jan. 13. 20:13
4/9 anonim válasza:
Szerintem nehéz lenne, ugyanis a papagájok akkor lesznek igazán emberhez szokottak, ha már nagyon pici korukban kézbe vesszük őket és foglalkozunk velük. Idősebb madárnál szerintem ez már nemigen működik, jobbat tenne neki egy fajtárs.
5/9 anonim válasza:
Tapasztalatom szerint még meg lehet szelídíteni, de vehetsz is egy párt neki,de ha nem tudod miért pusztult el a másik akkor vegyél az állatkereskedésben vitamint és féreghajtót vagy vidd el az állatorvoshoz kivizsgáltatni, hogy nem-e elkapott valami betegséget a máiktól
6/9 A kérdező kommentje:
öreg volt.
2009. jan. 24. 11:42
7/9 anonim válasza:
Sajnos nem lehet megszelíditeni a papagájodat. És nam akkarlak elkeseríteni, de lehet, hogy ő is utánna fog menni. Az enyém például bele volt teljesen betegedve párja hiányába, amikor vettem mellé egy másik madarat akkor azt a madarat idegileg kikészítette és amikor takarítottam a helyét elment az új madár. a régi pedig ott maradt, de annyira depis volt hogy halálra ette magát. És szó szerint értsd. Sajnálom hogy semmi biztatót nem tudtam mondni. ne haragudj!
8/9 anonim válasza:
Nekem is ez volt.Nekem egy fiú és egy lány pár élt együtt.Neked is? Mert az én fiú papagájom,Palika már idősebb volt egy kicsit,amikor megvettük hozzá a kislányt,Fiónát. Szerelmesek lettek,de mivel Palika már idős volt,elment.És nem akartuk,hogy egyedül maradjon,így vettünk egy fiút,Móriczkát. Fióna még nagyon fiatal volt,semmi baja nem volt,és mégis elment.Szerintünk a kislány "Palika után ment",mert nagyon szerelmes volt.Úgyhogy ha neked egy fiú és egy lány volt,és valamelyik elment,és venni akarsz egy ellenkező neműt,akkor inkább ne tedd,nem fog beleszeretni,mert a papagájok egy életre választanak társat.De ha azonos neműt veszel,akkor számíts rá,hogy vagy összekapnak,vagy az új papszi bántani fogja a gyenge papszit,vagy pedig elmegy.Számíts mindenre.Remélem nem ez fog történni a te kis papagájoddal is.Sok szerencsét. 14/L
9/9 A kérdező kommentje:
Szia!
Nálam is egy fiú és egy lány volt, és a kislány halt meg. De azóta a fiú jobban van, sokszor összeengedem őt a 2 tengerimalaccal, mert ők a fürdőben vannak, szabadon, és olyankor ott dumálnak, nagyon édik. Szóval túl tette magát rajta.. De azért köszi véleményed!
2009. nov. 9. 18:37
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!