Kezdőoldal » Állatok » Madarak » Mi annak a madárnak a neve,ami...

Mi annak a madárnak a neve,ami afrikai növényevők hátán keresgél,de közben vért is szív?

Figyelt kérdés
Kis barna madár,akkora, mint egy feketerigó. Nem is igazán tudom,hogy kereshetnék rá. Ha valaki tudja,írja már meg! Köszönöm
nov. 28. 14:48
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

#6#

Nem tudom, de nekem az a magyarázat tűnik hihetőbbnek, amely szerint a nyűvágóktól azok az állatok akarnak szabadulni, amelyeken olyan sebek vannak, amelyek gyógyulását a madarak akadályozzák a jelenlétükkel

A madár megkapaszkodik az állatokon, és annak nagyon nem mindegy, hogy a bőrébe, vagy a gyógyuló sebbe csimpaszkodnak bele.

A madarakra az jellemző, hogy a csőrük a táplálkozásukhoz idomult az evolúció során, és nem tudják a nyelvüket a csőrkáván kívülre tolni, nyalogatni, szívogatni vele, hacsak nem arra lettek specializálódva, talán a nektárral táplálkozó kolibrik igen.

Nem vitatom, hogy a nyűvágók tudnak kellemetlenségeket is okozni a nagy emlősöknek, még azt sem zárom ki, hogy akár szándékosan is, de kétlem, hogy hatékonyan tudna a sebből vért nyalogatni, szívogatni, ha nincs ahhoz módosulva a nyelve.

nov. 28. 19:36
 12/12 anonim ***** válasza:
Szerintem nem tudatosan fogyasszák az álat vérét, de elkerülhetetlen, hogy el tudják távolítani az élősködőket róla, hogy ne kóstoljanak bele a vérébe, vagy ne tépjék fel a sebeket a csőrükkel.
nov. 28. 21:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!