Kezdőoldal » Állatok » Madarak » Mi annak a madárnak a neve,ami...

Mi annak a madárnak a neve,ami afrikai növényevők hátán keresgél,de közben vért is szív?

Figyelt kérdés
Kis barna madár,akkora, mint egy feketerigó. Nem is igazán tudom,hogy kereshetnék rá. Ha valaki tudja,írja már meg! Köszönöm
nov. 28. 14:48
1 2
 1/12 A kérdező kommentje:

Itt egy kép:

[link]

nov. 28. 14:49
 2/12 A kérdező kommentje:

Még egy:

[link]

nov. 28. 14:50
 3/12 A kérdező kommentje:
Megtaláltam közben...vöröscsőrű nyűvágó, Buphagus erythrorynchus
nov. 28. 14:54
 4/12 anonim ***** válasza:
62%
A vért nem az állatból szívja a madár, hanem a vérszívó élősködökkel táplálkozik.
nov. 28. 15:00
 5/12 anonim ***** válasza:
43%
A kérdésedben foglaltak nem helytállóak, nem szív vért, az csak véletlen, neki az élösködök a táplálék, csak úgy nem tudja kiszedni, hogy ne keletkezzen vérzö seb közben!
nov. 28. 15:00
 6/12 A kérdező kommentje:

Én ahány természetfilmet láttam,mindben azt mondták,hogy csak a táplálkozása felét alkotják a rovarok. A másik fele a nagytestű növényevőkön közvetlenül általa okozott sebekből kiszívott/lenyalogatott vér.

Amikor már megunja az állat a madár e tevékenységét,odacsap.

Akkor a madár visszatér a kullancsok eltávolításához.

És ez így megy folyamatosan.

Gyerekkoromtól rengeteg természetfilmet láttam,elég sokban benne volt.

nov. 28. 15:05
 7/12 anonim ***** válasza:
Régen én is úgy tudtam, hogy milyen jótét lélek ez a madárka, hogy megszabadítja az élősködőktől a nagytestű patásokat, aztán én is hallottam, hogy bizony a vért is nyalogatja, sőt nem engedi begyógyulni a sebeket, tehát valamennyire ő maga is élősködő.
nov. 28. 16:34
 8/12 anonim ***** válasza:
A második képen már rá lehetett keresni, és a Vöröscsőrű nyűvágó nevű madarat adta ki. Bár az a madár nem biztos, hogy ugyanolyan mint az első képen.
nov. 28. 16:42
 9/12 A kérdező kommentje:

8!

A képen sárgacsőrű nyűvágó van. 🙃

nov. 28. 18:04
 10/12 anonim ***** válasza:
#9 Igaz, azoknak sárga a csőrük, ennyi a különbség.
nov. 28. 18:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!