Mennyit és milyen erősen kell világítani a tyúkokra?
Figyelt kérdés
Azt hallottam,hogy a világítás serkenti a tojóképességüket.
Ezért arra gondoltam szerelek fel nekik egy lámpát,az ól kb 1.5m x 2 m.
A fény mindegy mmilyen bármilyen égő megfelel?
napi hány órát kéne nekik világítani?
Napközben egyébként az udvaron vannak.
Jleneleg itthonn egy 1wattos ledes égő vann feleslegbe vagy egy 500w halogén reflektor de az már sült tojást gyártana tehát én egy 5-10 wattos kompakt izzón gondolkodom.
2010. nov. 4. 15:53
1/3 anonim válasza:
En olyan piros fenyut lattam a csirkek fole akasztva, de nem tudom hogy az a helyes-e.
2/3 anonim válasza:
Vidd őket egy stadionba este,lehetőleg meccs alatt, szépen kivilágított füves rész, elkapirgálnak rajta, ha jön a labda, vagy játékos feléjük, szépen betojnak :D Így simán lehet a tojóképességüket növelni,plusz bekerülhetsz a híradóba vagy a fókuszba is :D
3/3 anonim válasza:
Ha nappal kint vannak, akkor szerintem éjjelre nem kell nekik világítás. A tojóképességüket pedig változatos takarmánnyal fokozhatod. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!