Egy fénycsőnek meddig kellene bírnia világítani?
Valami rosszul van bekötve, vagy valami szerelvény nem odaillő, vagy valami van vele, mert tényleg évekig kéne bírni. Nem vagyok egy műszaki himalája, fogalmam sincs mitől lehet ez, de tovább kéne bírniuk.
Viszont! Még egy átlag napfényes fénycső úgy ahogy elketyeg 1,5-2 évig, de a spektrum összetétele idővel eltolódik, deformálódik. Ezért ezeket is cserélni illő 1-1,5 év után.
Ha viszont valamivel speciálisabb csőről van szó, pl. egy jól belőtt növényes cső, vagy egy 5 sávos 90% fölötti színvisszaadású napfényes cső, azokat félévente le kell cserélni, mert amellett hogy nem tölti be a funkcióját, egyéb dolgokra is rossz hatással lehet. (Növények, algásodás stb)
Bármelyiknél előfordulhat gyártási selejt, nem hiszem hogy ez márkától függ. Nekem döglött már be drága neon 3 hónap után, és élt évekig olcsó gagyi neon. Meg volt olyan gagyi is, ami csak fél évig bírta.
Persze ha már több neon is kiég ugyanabban a foglalatban, az már gyanús. Hát vagy a gyújtó teszi tönkre, vagy az elektronikus előtét ad neki túl nagy feszültséget. Ezt tudom elképzelni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!