Mivel madarakkal/állatokkal foglalkozó munkák/hivatások vannak, ha hülye vagyok az egyetemhez?
Egyetem nélkül max. valami állatmenhelyen vagy kisállatkereskedésben tudom elképzelni, hogy felvegyenek.
A komolyabb munkákhoz (állatkert, kutatási vagy állatorvosi asszisztens, kutyapanzió, kutyasuli, ilyenek) minimum egy OKJ és helybeli tréning kell. Már csak azért is, mert nem vállalják a rizikót, hogy valami kis hiba miatt baj legyen (akár anyagi kár a felszerelésben, akár egészségügyi kár benned vagy az állatban) és ezért őket vonják felelősségre.
Az állatorvos meg nyilván csak egyetemi diplomával lehetséges. Ha itthon nem vesznek fel, körbenézhetsz a szomszédos országokban is, lehet, hogy egy felvételi tesztet meg tudnál jól írni (ha nincs nyelvi akadály és rászánod az időt a felkészülésre, értelemszerűen ez a jövő nyári felvételi időszakra reális cél).
"madarakkal/állatokkal"
mert a madár nem állat? XD
#12 Pontatlan voltam valóban, emlősökre gondoltam.
Többieknek köszönöm szépen a támogató válaszokat!
Ez nem jelenti azt, ha elvégzed a tanfolyamot, munkád is lesz, de az állatkertben, vadasparkban sem minden dolgozó diplomás.
Nyilván arra is számíthatsz, hogy a munka is olyan lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!