Honnan tudják, megérezték esetleg, hogy hol lakom?
A munkában kezdtem etetni apró madarakat, veréb vagy pintynek kinézőek, habár a főnökség tiltotta, mert nem higiénikus a madarak hogy szálljanak be az épületbe. Öregek otthonáról van szó.
Pár napja ezekhez hasonló madarak jelentek meg a teraszomon otthon is, habár 12 éve itt lakom es sose láttam ilyen madarat itt! Most megjelentek itt is!
Nem tudom hogy találtak meg, 10 kilóméterre lakom a munkahelyemtől. Tehát elég messze es városban, sok épület stb.
Egyik reggel kellemes csivitelésre ébredtem. És ők voltak.
A munkában több madárkát etettem.
Nem mondtam, hogy ők voltak.
Azt mondtam hogy ugyanaz a fajta
Ilyet én is tapasztaltam állatoknál is és embereknél is.
Vagyis a tér nem állja útját az érzékeléseinknek.
Mi a Kuvasz kutyámnál figyeltük ezt meg.Mindig megérezte, hogy mikor szállok fel a vonatra. Ez egy másik városban teljesen különböző időpontokban történt. Anyám tudta, hogy felszáltam a vonatra, mert a kutya heverészésből felugrott , körbe fordult néhányszor és felugatott..
Ez a jelenség több éven keresztül folyamatosan történt.
A két város között több, mint 20 km volt a távolság.
Én azt ajánlom higgy a saját megfigyeléseidnek.
Hát, ezek érdekes dolgok. Én fiókákat neveltem. Egy pár nap után egy erdei pinty odajött a saját fiával mikor napoztunk a neveltjeimmel és ott hagyta a kicsit tőlem kb 80cm-re ő meg odébb vonult és elaludt 5 percre...meg sem mertem mozdulni. Aztán továbbmentek.
Egy verebet már elengedtem és épp egy cinkém volt. Félt a többi cinkétől, menekült ha odaszálltak hozzá. Fogtam a fejem..aztán egyszercsak azt látom, a háztetőn "beszélget" egy verébbel. Miután ez megtörtént többé nem volt félős, beépült a cinkecsapatba és elment.
Vagy sánta pinty ült az ajtónk előtt. De megfogni nem engedte magát így nem tudtam segíteni.
Egyik este egy cinke repült az ablakhoz és vergődött az üvegnél. Kinyitottam, bejött, aludt egy nagyot majd reggel kiment..
Még sok sztori van.
Szerintem egyszerűen arról van szó, hogy megismerted, megszeretted az adott fajt és ezért könnyebben felismered.
Ez kb. olyan, mint amikor veszel egy autót és utána mindenhol olyan típust látsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!