Kezdőoldal » Állatok » Madarak » Madár matrica nem működik?

Madár matrica nem működik?

Figyelt kérdés
A kifejlett madarakat elriasztja az ablaktól és valamennyire a fiatalokat is, de a fiatal repülni tanuló fecskék közül már 2-t is elvesztettem idén. Mit tudnék csinálni? Jól láthatóan van felragasztva és a madártani egyesülettől vettem a matricákat szóval jónak kellene lenniük a fiatalokkal szemben is nem?

jún. 16. 14:46
 1/4 anonim ***** válasza:
86%

Hát elég szomorú, hogy a madártani egyesület ezzel húzza le az embereket. Azt illene tudni legalább szakmabelieknek, hogy ilyen matrica értelme nulla. A madarak egy mozdulatlan sziluettet soha, semmilyen körülmények közt nem fognak ragadozómadárnak hinni.

Ami miatt mégis hat némely esetben, az az, hogy a madár látja, hogy ott van valami, és azon a bizonyos ponton nem akar átszállni. De mellette simán.

Olyan sűrűn elhelyezett matricák hatékonyak, amik közt nem akar átszállni a madár. Pl. itt van néhány példa:

[link]

Tavaly egy őszapó pár támadta a saját tükörképét, az új ablakomon. Hetekig repültek neki az ablaknak. Na, mondom, csinálok egy végső próbát, amit már nem lehet félremagyarázni.

Kerestem egy képet vércséről, az ugye konkrétan vadászik őszapóra. Kinyomtattam színesben, életnagyságban. Kivágtam, és felragasztottam az ablak külső oldalára.

Konkrétan 1 perccel az ablak becsukása után az őszapók újrakezdték a támadást, azzal a különbséggel, hogy most már koppanáskor megkapaszkodtak a vércsében. Egy pillanatig se féltek tőle.

jún. 16. 15:25
 2/4 anonim ***** válasza:
79%
Holnap küdök egy linket h nálunk mi működik.
jún. 17. 00:19
 3/4 anonim ***** válasza:
Félénk vízszintes csíkokat ajánlanak, olyan sűrűn, hogy a madár úgy gondolja, nem férne át közöttük. Illetve csökkentsd a tükröződést, ha lehet. Ezek a sziluett matricák nem sokat érnek, a kismadár simán úgy gondolja, hogy elég messze van az még, nem érzékeli közvetlen fenyegetésnek.
jún. 17. 12:54
 4/4 anonim ***** válasza:

Függőlegesek legyenek a csíkok!!!

Az taszítja őket mivel képtelenség lenne átrepülni köztük!

jún. 18. 00:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!