Madár matrica nem működik?
Hát elég szomorú, hogy a madártani egyesület ezzel húzza le az embereket. Azt illene tudni legalább szakmabelieknek, hogy ilyen matrica értelme nulla. A madarak egy mozdulatlan sziluettet soha, semmilyen körülmények közt nem fognak ragadozómadárnak hinni.
Ami miatt mégis hat némely esetben, az az, hogy a madár látja, hogy ott van valami, és azon a bizonyos ponton nem akar átszállni. De mellette simán.
Olyan sűrűn elhelyezett matricák hatékonyak, amik közt nem akar átszállni a madár. Pl. itt van néhány példa:
Tavaly egy őszapó pár támadta a saját tükörképét, az új ablakomon. Hetekig repültek neki az ablaknak. Na, mondom, csinálok egy végső próbát, amit már nem lehet félremagyarázni.
Kerestem egy képet vércséről, az ugye konkrétan vadászik őszapóra. Kinyomtattam színesben, életnagyságban. Kivágtam, és felragasztottam az ablak külső oldalára.
Konkrétan 1 perccel az ablak becsukása után az őszapók újrakezdték a támadást, azzal a különbséggel, hogy most már koppanáskor megkapaszkodtak a vércsében. Egy pillanatig se féltek tőle.
Függőlegesek legyenek a csíkok!!!
Az taszítja őket mivel képtelenség lenne átrepülni köztük!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!