Kezdőoldal » Állatok » Madarak » Sos! Megmentsem a madarat?

Sos! Megmentsem a madarat?

Figyelt kérdés

Ma elsétáltam egy oktatóintézmény előtt, ami zárva volt. Rigó volt talán, de sírt a kerítéstől kb 3 méterre. Tátogott, szóval biztosan éhes volt. Nem mertem átmászni a lelakatolt kerítést. A családom kiakadt, hogy ne csináljak “hülyeséget” mivel tuti be van kamerázva az a része az udvarnak. Amolyan karbantartói rész. Soha nem másztam még át kerítésen, főleg hogy papucsban voltam, plusz viszonylag alacsony is vagyok, így elsőre nem merném fényes nappal megtenni.

Az a gondolatom támadt, hogy megvárom az este 10 órát, felveszek egy normális cipőt, gyorsan odagurulok biciklivel és ha tényleg ugyanúgy ott van és éhesnek tűnik, átmászom érte és hazahozom, megetetem, felnevelem. Mit gondoltok? Éhes rigó lehetett, gondolom érdemes őt megmenteni, mivel egyedül még életképtelen.

máj. 19. 20:51
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
87%
3. Ez nagyon jo oldal!!!
máj. 19. 21:54
 12/18 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező, olvasd el ezt: [link]

A rigó fészekhagyó, nem kell összeszedni, a szülők a közelben vannak és etetik.

Minden állatot pedig nem kell és nem is lehet megmenteni. Meg kell tanulni, hogy mikor kell/lehet közbeavatkozni és mikor nem. Nagyon sokszor kell hagyni, hogy a természet tegye a dolgát, mert jó szándék ide vagy oda, csak kárt okozunk, ha közbeavatkozunk. Csak egy apró statisztika: az énekesmadaraknak kb 10%-a éri meg az egyéves kort. Gondolj bele, egy fekete rigó ha él 3 évet, azalatt négyszer költ (a másodköltéseket is beleszámítva), minden alkalommal 4-5 fiókát felnevel. Ha ezek mind életben maradnának és szaporodnának, az 16-20 madár lenne, és mindegyiknek ugyenennyi utódot lehetne számolni. Sokszorozódna az egyedszám, borulna a tápláléklánc. Nem véletlenül működik úgy a természet, ahogy.

máj. 19. 22:00
 13/18 anonim válasza:
100%

Minden rigó madár még azelőtt kiugrik a fészekből mielőtt repülni tudna és a szülei ott etetik a földön. Nem kell velük semmit csinálni mert a közelben lévő szülök nagyon jól tudják, hogy hol vannak a fiókái. A házi macskák veszélyesek rájuk, azok elkapják és megeszik. Meg legfeljebb a kutyák.

Csak úgy csinálhatsz jót vele ha macskát látsz a közelébe és elzavarod.

Ha elviszed a helyéről akkor biztos elpusztul mert nem találják a szülei.

Ezeket a vadon élő gyerek állatokat nem szabad fogdosni és hazavinni mert pont avval csinálsz rosszat.

máj. 19. 22:30
 14/18 anonim ***** válasza:
70%

Kerlek először szakirodalomban, szakembertől tájékozódjon mindenki aki madarat állatot akar menteni. Rengetegszer csak az történik, hogy elrabolják a madárszülőktől, akik keservesen keresik a kicsi pedig keservesen sír, és par nap alatt megdöglik aszpiraciós tüdőgyulladásban (mert ugye azonnal "megitatjuk") vagy belerohad a belébe a kenyér, parizer meg a tejbegríz vagy kirágják belőle magukat a csontkukacok.

Szóval kérlek, ha nem értetek hozzá, kérjetek szakmai segítséget NEM A GYAKORIRÓL, hagyjátok inkabb békén vagy vegezzetek el egy madármentő kurzust! Mert olyan is van!

máj. 20. 12:05
 15/18 A kérdező kommentje:
14# Jesszus, neked mi bajod van? Kiírtam egy kérdést és tudomásul vettem a leírtakat. Eszembe nem jutott volna csak úgy szeméttel etetni meg ilyen baromságok… Aki ilyen frusztrált, inkább ne írkáljon.
máj. 20. 14:50
 16/18 anonim ***** válasza:
19%
#15 ez hülye, már az engem is kioktatott a papagájtartásról 😀
máj. 20. 15:23
 17/18 A kérdező kommentje:
16# Az mind szép és jó dolog, hogy tájékozott a témában. A hangnemmel van a baj.
máj. 20. 15:32
 18/18 anonim ***** válasza:
74%
Lehet, hogy te megértett, de szerintem általánosságban szólt a leendő önjelölt madármentőknek.
máj. 20. 15:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!