Szerintetek miért szeretnének az emberek inkább fajtiszta (akár törzskönyvezett kutyat), mint hogy megmentsenek egy menhelyi ártatlan lelket?
Sok ember csak azért mert "státusszimbólum". Nekem például egyik kutyám se fajtiszta...
Amúgy ez miért tini párkapcsolatok xd
Nekem van fajtatiszta es orokbefogadott kutyam is. Mi amiatt vettunk fajtatisztat, mert feltunk/tartottunk a kutyaktol igy fontos volt, hogy kb. beloheto habirussal rendelkezo biztos helyrol (ertsd szuresek, eros idegzet, normalis kolyokkor) legyen a kutya.
Aztan ugy alakult, hogy lehetosegunk volt meg egy kutyara, mivel itt mar nemi tudassal es tapasztalattal vagtunk ebbe az egeszbe, be mertunk vallalni egy 6 eves menedekkerot. Nem bantuk meg.
Nincs bennem sznobizmus, a kovetkezo kutyam (ha lesz) szinten vasarolt lesz. Nyilvan le leszek pontozva, de vannak dolgok amikben az ember nem vesz "hasznaltat" es van amiben tokeletesen megtesz az.
Egyebkent meg a torzskonyvezett kutya vasarlasaval tamogatod az adott fajta vonalanak a tovabb vitelet.
Én kimondottan munkára akartam. Ezért utaztam 1400 km-t és vattem egy jó külföldi kennelből egy munkavonalas német juhászt. 1 éves IPOra készülünk.
Nem vagyok se sznob se semmi. Nem is értem miért lenne sznob attól valaki, hogy fajTAtiszta kutyája van :D nevetséges
"Mert sznobok, es nem a kutya erdekli oket, hanem a sajat kedvtelesuk."
A menhelyes kutyások azért dicsekszenek mert "megmentettek" egy életet. Nem igazán értem az indoklást, arra ki se térek, annyira semmitmondó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!