Miért nem kellett a madaraknak a kaja?
Ha penészes, avas, nem eszik meg.
Fekete szotyit vegyél. 5kg 2500-3000 ft zöldségesnél. NE legyen sózott,pörkölt.
Ez a téli madáreleseg szarságban olyan magvak vannak amit egyes magevők megesznek de azt is kevesen. Galamboknak esetleg.
Jegyezd meg, fekete napraforgómag!
Szüleimnél se eszik a gagyi minőséget, válogatósak ám, csak a drága golyó kell nekik. Gondolom a faggyúval van bajuk.
Ha sima magokról van szó, akkor nem tudom. Talán macskák ólálkodnak a környéken. Én is tettem ki, de mivel a szomszédból 3 macska is átjár, így minket hanyagoltak.
Olajos magvak kellenek nekik télen. Dió, napraforgó, mandula, tökmag,stb.
Ebből tud a szervezetük kalóriát és zsírt előállítani, hogy kibírják a telet. Nem finnyásak.
Megnézném utolsó, hogyan húzol ki egy telet a szabadban ha csak egy kevés szárazkenyeret kapsz.
A cinkék, vörösbegy, rigó stb mind rovarevő madarak. Télen ráfanyalodnak a magvakra de csak az olajos magvakat eszik.
Nem finnyásak!
A svájci madarak sem ették meg a svájci magkeveréket pedig az biztos minőségibb volt mint amit itt kapsz, de a faggyú bizony elfogyott.
Érdekes. Én is etetek, és elôfordult már nem egyszer, hogy pont esô jött, és megázott a napraforgómag, de simán megették utána. Sose marad meg.
Sôt inkább azt tapasztalom, hogy esôs, rossz idôben nem jönnek a madarak, de amint eláll, már jönnek is ellenôrizni van-e kaja. És sose zavarta ôket, hogy vizes. Magkeveréket is szoktam adni, azt inkább a verebek szeretik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!