Ha a madaraknak nincs szaglásuk, miről ismerik meg a fiókáikat, ill. a monogám kapcsolatban élők a párjukat?
Neked sincs túl jó szaglásod a többi állathoz képest, mégis megismersz másokat :)
Látás és hang alapján.
Neked igen, de ők madarak. Az ő agyuk más dolgok felismeréséhez van kitalálva.
Plusz hülye példa, de valaki állítja, hogy nem tudja megkülönböztetni a kínai embereket egymástól, míg ők gond nélkül felismerik egymást.
Hely, hang alapján. A nagy telepekben fészkelő fajoknak pl. pingvineknek egyéni hívóhangjuk van.
Szerintem az állatoknak mi is egyformák vagyunk, de te csak emberi szempontból nézed a dolgot. Ha foglalkoztál volna madarakkal, rájöttél volna, hogy nekik is van "arcuk", így megismerem hang, gesztusok, arc és megjelenés alapján pl. azt a fiatal széncinkét a széncinkecsapatból, akit felneveltem. De csak a következő vedlésig, utána más lesz.
Ezen kívül van egy "jellegük", személyiségük is, nem tudom, hogyan magyrázzam, ha ezt nem figyelted meg, nem érzed, akkor sehogy.
De, a madaraknak van szaglásuk. Az más kérdés, hogy általában viszonylag gyenge.
"A legtöbb madár szaglása kifejezetten gyenge, ami megközelítően az emberének felel meg. Ez alól kivételek a kivifélék, az újvilági keselyűk, és a viharmadár-alakúak, akik szaglással keresik táplálékukat."
(Forrás: [link]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!