Beteg a hullámospapagájom. Mit tegyek?
Én is átéltem anno a kis papagájommal. A tátogó csőr meg a gubbasztás arra utalhat, hogy bizony szegény jószág megfázott. -Az orrlyukai nincsenek beragadva? Az enyémnek be volt.Állatorvos mit mondott, mi baja? Az ilyen kis állatokat sokszor nehéz gyógyítani. Nekem akárhány papagájom volt eddig, ha állatorvoshoz kellett vinnem őket,akkor nemsokára meghaltak. (Megfázás, tojógörcs stb. :-( )Lehet, hogy én vagyok ilyen szerencsétlen.
Esetleg melegíthetnéd infralámpával időnként egy keveset. Nekem javasolta anno a doki. Csak ne sokat, és vigyázz, hogy ne világítson a szemébe nagyon. (Esetleg letakarod egy takaróval a kalitkát, és úgy melegíted.) Ezen felül nem tudsz mást tenni, mint követed a doki utasítását.
Könnyen huzatot kapnak! Ablak,ajtó közelébe nem szabad őket tenni, és este is le kell takarni őket. Nekem 4 papagájom volt és egyiknek sem volt ilyen problémája.
Vannak tipikus papagájbetegségek,mikor annyira elgyengülnek,hogy csak gubbasztanak a földön,és a lábukra se nagyon tudnak ráállni. Ez ellen sajnos nem lehet mit tenni...
Voltam az áéllatorvosnál felboncolta az elpusztult papagájt teljesen ledöbbentünk.Trichomonadosis le is írta nekem papírra a betegség nevét meg lefényképezte a papagájt is mert ez a betegség a galamboknál fordul elő ilyen a papagájoknál igazából nemis szabadna lennie.Fertőző betegségA Begyében is volt ilyen sárga kőszerű darabka ami elzárta az emésztését és attól pusztult el a helyén meg ijen fekélyes micsodák voltak :( mondta az állatorvos hogy ilyet még soha nem látott
Sajnos a harmadik papagájomnak is megvannak számlálva a napjai :'(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!