Melyik a jobb a Hullámos a Nimfa vagy a Rozella Papagáj?
Kezdőnek mindenképpen a hullámosat ajánlom. A nimfa is jó, de készülj fel, hogy ha berág, 2x akkora hangerőn tolja a rikácsolást!
Rozellát kiskedvencként viszonylag ritkán tartanak több okból is. Annyira nem szelídül meg, mint egy huli vagy egy nimfa, max ha fiókakorától neveled. Viszonylag nagy testű, amihez igen nagy mozgásigény is tartozik, szeret sokat repkedni. Kalitkában csak összetöri magát, de a farktollait biztos. Szóval neki már legalább egy kisebb röpdét kellene biztosítani.
Pedig szépségében is nálam a Rozi a nyerő.
Kezdetnek én is a hullámost, vagy a nimfát ajánlanám.
Nekem nimfáim vannak, és nagyon jó fejek, bár ha rájuk jön a rapli, akkor kikergetnek a világból :D Tényleg képesek 200 decibellel üvölteni, pláne kánonban...
Ha fiatal példányt veszel és sokat foglakozol vele, nagyon kézhez szelídül. Bár, amikor nyáron hajnali fél 5-kor a vidám hahózására ébredek, akkor már nem vagyok olyan happy...
Ja, és rágás mániás. Ha reptetem, akkor négy szemmel sasolom a két madarat, mert mindent megkóstolnak :D De ezeket leszámítva tényleg nagyon jó pofik, és sokat nevetek rajtuk, mert nagy bohócok is egyben.
Első vagyok. Igen, ha kézzel nevelik az olyan, hogy téged illetve a nevelőjét fogja a szüleinek illetve fajtársának tekinteni, és úgy már nem rakhatod félre, hogy ma sokat kell pl tanulnom és nem érek rá vele fogalkozni. Napi több órás szeretgetést igényel.
De ha ezt tudod vállalni, akkor csak ajánlani tudom. Igaz, így 1-2 ezerrel drágább lesz, mert ugye nem semmi feladat kézzel felnevelni egy pici madarat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!