Hol tudok beszerezni egy HOLLÓ-tojást, vagy egy hollófiókát?
Figyelt kérdés
Volt papagájunk, de kinyírták a hollók. Most arra gondoltam, hogy megpróbálkoznék a hollótartással. It a környékünkön nincs sok holló. Tudnátok segíteni, hogy kezdjek hozzá?
Értelmes, kézzel fogható válaszokat szeretnék, ha nem nagy kérés.
Előre is Köszönöm!
2010. okt. 16. 21:22
21/28 anonim válasza:
Momentán pár 5 éve láttam elösször Soifokon egy idős bácsi aki hollot árult kifejlett állapotban. Utánna még egy idényt ott volt biztosan. Az egyik holloja beszélni is tudott mint egy papagáj! Nagyon érdekes volt! 2-3 éve pedig Kiskunmajsán láttam hogy árulták. De ezek is kifejlettek voltak. Nem tudom hogy befogottak-e, vagy othonköltöttek. De kézhez voltak szokva. Tehát a remény él, persze lehet hogy törvénytelen vagy esetleg mégis van rá mod. De biztos hogy a neten nem találsz rájuk. Ui.: Nem, nem keverem össze a hollot mással!A Siofokinál még beszélgettem is az eladoval róluk.
22/28 anonim válasza:
kb 5 éve! :D Nekem még reggel van. :)
23/28 anonim válasza:
"Meg amugy is vadállat, a természetben a helye."
Ez nem jó érv, mert remekül szoktatható emberhez, csakúgy, mint a szajkó, dolmányos varjú, vagy a csóka.
Arról a siófoki bácsiról meg annyit, hogy vagy varjú volt, amit árult, vagy tilosban járt, de nagyon.
24/28 anonim válasza:
Intelligens, tanítható. A fogságban tartott holló egy idő után ragaszkodóvá válik és képes gazdája védelmére kelni. Idősebb korban nagyon agresszív, de könnyen elsajátítja pár szó kimondását. Magyarországon befogását és fogva tartását a törvény tiltja! Fogságban tartása megfelelő engedélyek nélkül jogi következményekkel járhat.
25/28 anonim válasza:
Én ismerek olyan családot,ahol szarkát tartanak, még beszélni is megtanították. Egyébként vagy a dolmányos varjú vagy a szarka foghatta meg a papagájodat, ezek nem védettek, rengeteg van belőlük és ragadozók.
26/28 anonim válasza:
"Egyébként vagy a dolmányos varjú vagy a szarka foghatta meg a papagájodat, ezek nem védettek, rengeteg van belőlük és ragadozók."
Nem ragadozók. Nem vadásszák le maguktól a kismadarakat, csak tojásokat és fiókákat esznek ki fészkekből.
27/28 anonim válasza:
Mindenkinek, aki intelligensen kijelentette, hogy a holló nem ragadozó, és egyedül él, üzenném, hogy dögevő ÉS ragadozó, egyedül kisebb rágcsálókat kap el, bár tényleg a dögöket preferálja, és párválasztás előtt igenis csapatban/seregben lógnak, többen akár nagyobb állatot is leVADÁSZhatnak. Igen, védettek már egy ideje, de anno nekünk is volt egy, és nagyon jó arc volt.
28/28 m1 válasza:
a törvény szerint idézem a Védelemben részesölő állatfajok egyedének tartásához,hasznosításához,bemutatásához, valamint azegyed tartójának, hasznosítólyának személyében bekövetkező változtatáshoz - ha jogszabály másként nem rendelkezik - a természetvédelmi hatóság engedélye szükséges.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!