Kezdőoldal » Állatok » Madarak » Hol tudok beszerezni egy...

Hol tudok beszerezni egy HOLLÓ-tojást, vagy egy hollófiókát?

Figyelt kérdés

Volt papagájunk, de kinyírták a hollók. Most arra gondoltam, hogy megpróbálkoznék a hollótartással. It a környékünkön nincs sok holló. Tudnátok segíteni, hogy kezdjek hozzá?

Értelmes, kézzel fogható válaszokat szeretnék, ha nem nagy kérés.

Előre is Köszönöm!

2010. okt. 16. 21:22
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
100%

A holló védett!

Magyarországon a balkáni gerle, és a szarka kivételével mindegyik madárfaj védett!

2010. okt. 16. 21:52
 12/28 anonim ***** válasza:
*mindegyik vadon élő madárfaj
2010. okt. 16. 21:53
 13/28 anonim ***** válasza:
100%
Kalitkából nem szedi ki a dolmányos varjú a papagájt, az karvaly vagy héja lehetett. Ezek pedig 50 ezer forintos védett madarak.
2010. okt. 16. 21:58
 14/28 anonim ***** válasza:
A holló is 50ezer Ft, nem mellesleg...
2010. okt. 16. 22:01
 15/28 anonim ***** válasza:

Ez a dolmányos varjú:

[link]

Ez a holló:

[link]

2010. okt. 16. 22:13
 16/28 anonim ***** válasza:
Igenis védett!Mielőtt jártatod a szád inkább nézz utána!Google a barátod!:P
2010. okt. 16. 23:17
 17/28 anonim ***** válasza:
95%

Hú, jó választ! De a kérdés se semmi:

Először is: a holló VÉDETT. Felejtsd el. Ha tojásod lenne (amit mellesleg kizártnak tartok, hogy beszerezz, de erre még kitérek), ekkora hozzáértéssel (már bocs) úgysem tudnál vele mt kezdeni.

"ehm...

Lehet hogy nem holló volt, hanem varjú.

Utánanéztem közbe, és valószínűleg varjú volt. "

No, ha ennyire értesz hozzá, akkor pláne ne akarj tartani. :D A papagájodban legalább biztos vagy, hogy nem veréb? Javasolhatok inkább egy macskát, amiről biztos meg tudod mondani, hogy milyen állat?:D

"Hát teraszon volt a papagáj, egy baromi nagy kalitkában.

Mikor kimentem hozzá, hogy megnézzem, láttam, hogy nincs meg.

Gondoltam hogy varjú lehetett. Mert vannak varjúk, amikre azt hittem

hogy hollók. Van egy pár, de nem sok.

Csak néha ott tekeregnek a terasz körül"

Hacsak nem volt lánccal kikötve a szerencsétlen, erősen kétlem, hogy a varjak ölték volna meg. Dögöt, kiseb gyíkokat, békákat a varjak is megfogdosnak, de egy papagáj nagyságú élő madarat... nem gondoltál még arra, hogy egyszerűen elszökött?

"A holló sose volt védett mivel kártevő elég sok helyen."

Igen? Szerintem meg nem. Amihez nem értesz, nem kéne beleszólni. Már jó ideje védett. Amúgy miért is kártevő? Milyen kárt tesz? Nem róka ez b*meg, hogy elvigye a tyúkokat. Persze, fészekrabló, de melyik varjúféle nem? Ha kártevő lenne, sincs annyi, hogy jelentős kárt okozzon.

"Járkálj olyan helyeken ahol rajokban találni hollót."

XD Te direkt vagy ilyen hülye vagy gyárilag? 1. Ahol hollót lehet találni, ott nem lehet járkálni, nem fogja "bevárni" míg odamész, pláne nem azt, hogy a fésze körül kontárkodj.

2. "ahol rajokban találni hollót."

ez nagyon nagy:D

Légyszi mutass nekem egy helyet, ahol rajokban találni a hollót! Cserébe kapsz tőlem egy szirtisas-rajt!

A holló pont nem az a madár, ami rajokban jár... a mohácsi csata után amennyi holttest volt, na ott el tudom képzelni, hogy elég sok volt, de nem az a társas lény... állítólag ha néha leszáll egy vajúraj közé, akkor is szabadon hagynak neki a varjak egy kört...

"a közelben lesz tojás is. persze ha az évszak is adott. 18/f"

Igen, mivel a holló tipikusan rajban mozgó, kártevő, földön fészkelő madár, ezért könnyen ráakadhatunk egy tojásra is. Én is megbotlottam már egyszer hollótojásban, káromkodtam is, a fene a kártevőjét!!

A holló híres arról, hogy olyan helyre fészkel, ahova emberi lénynek kvázi LEHETETLEN eljutni. Mondjuk van egy 50 méter magas, csupasz sziklafal, aminek a közepében van egy 1 méteres lyuk. Na, oda fészkel a holló. És nem nagyon hagyja egyedül a fészket.

Minden tiszteletem a tiéd, barátom! Ennyi ökörséget egy ilyen rövid válaszba én magam se tudnék jobban besűríteni! Kevesebb WoW-ozás, több kirándulás jót tenne! Minden jót

18/f

2010. okt. 17. 09:41
 18/28 anonim ***** válasza:
Elszaporodva lehet kártevő, de Mo.n nagyon nincs elszaporodva, ezért is védett (a szarka és a szajkó nem védett). És mivel védett, tuti, hogy baromi nehéz megszerezni minden engedélyt a tartásához. Meg amugy is vadállat, a természetben a helye. Amugy nem lehet hogy csak elszökött a papagájod? Nem tuom elképzelni, hogy szed ki bármi is egy papagájt a kalitkából, ha ő maga nem fér be a kalitkába, és a papagáj sem fér ki a rácsokon.Szerintem csak nyitva felejtetted a kalitka ajtaját. Amugy sem a varjak, sem a hollók nem papagájra vadászni mennek a városokba, hanem kukázni.
2010. okt. 17. 11:31
 19/28 anonim ***** válasza:
100%
Karvaly és héja zárt kalitkából is képes kiszedni a kiszemelt zsákmányt! A rémült papagáj persze veri magát mindenhová, de addig fárasztja a ragadozó, míg ki nem tudja szedni. Olvass madaras könyveket, vagy a neten használd a Guglit, akkor máskor nem írsz butaságokat. Ez némelyik válaszolónak se ártana.
2010. okt. 17. 13:48
 20/28 anonim ***** válasza:
De hogy szedi ki, ha a lába nem fér be a kalitka rácsai között (legalábbis szerintem) és a papagáj sem fér ki?
2010. okt. 21. 15:08
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!