Miben pusztulhatott el a papagájom?
4 napra hagytam itthon egyedül őket. Azt mondta a terráriumos fickó akitől vettem, hogy ennyi időre egyedül lehet hagyni. Raktam be nekik eleséget, vizet bőven. Mikor hazajöttem fel volt borzolva a tolla, gennyes volt a szeme, az eleséghez szinte alig nyúlt, nagyon erőtlen volt. Reggel még felmászott a hintájába, de látszott rajta, hogy nagyon erőtlen. S el is pusztult.
Valakinek volt már ugyanilyen? Lehet fertőző, elviheti a másik madarat is, aki láthatóan jól van?
Ha beletojtak a vízbe és azt itták, akkor simán elkaphadtak valami fertőzést.
Miből gondoltad, hogy 4 napig nem kell nekik vizet cserélni?
"Azt mondta a terráriumos fickó akitől vettem, hogy ennyi időre egyedül lehet hagyni."
Nos, ez legyen egy életre tanulópénz: máskor ne hidd el egy hozzá nem értő baromságait.
Vannak olyan betegségek sajnos, amik nagyon gyors lefolyásúak - valószínűleg hogyha otthon vagy és látod már egyik órában, hogy elkezd gubbasztani és viszed dokihoz, megmenthető lett volna.
Amikor már látszik, hogy baj van - akkor már általában nagy a baj, mivel prédaállat. Rejti a tüneteket, amíg lehet.
Egyik papagájomnak is volt egy bakteriális bélfertőzése és már 2 óra múlva mentem vele, mikor elkezdett gubbasztani, így is egy hétig kezelték kórházban. Összesen 80e volt kihozni őt ebből - szóval a papagájtartásra anyagilag is erősen fel kell készülni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!