Milyen betegségben pusztulhatott el a csirkénk?
Fehér, broiler csirke. Korábban is láttam, hogy mintha tüsszögött volna. Ma ahogy mentem be hozzájuk látom, hogy sípolva vesz levegőt, hol elalél, hogy feléled, de csak egy lélegzetvétel erejéig. Utána fogta magát, elkezdett rúgdalózni, forgolódni, majd hanyatt vágta magát és kimeredtek a lábai. Onnantól nem mozdult többé.
Azért is érdekes ez nekem, mert ha fertőző betegsége volt, akkor a többi csirkével is gondok lehetnek.
Talán darazsat nyelt?
Tedd egy zsákba, és ünnep után vidd el orvoshoz, nézze meg, ha valami fertőző, a többit időben tudjátok kezelni.
Nálunk egy kakas volt rosszul mert ellopta a petrezselymet és rátekeredett a nyelvére a cérna.
De azért ki kell zárni a betegséget is. Szegény csibe..😢
Köszönöm a válaszokat! Kinyitottam a száját, semmi nem volt a torkában. Nem tudom mi lehetett a baj, külsőre épnek tűnt, csak már korábban is feltűnt, hogy tüsszög.
Ilyen az élet.
Mi az, hogy nem megy ki?
Ez valami vírusos fertőzés, ha nem lesz kezelve az egész állomány elpusztul.
Hatósági állatorvost hívd ki.
Azért hogy felboncoljon egy csirkét, nem is fog kimenni. De ha azt mondod neki, hogy 3 nap alatt 5 csirke hullott el, és nem akarod az egész állományt elveszíteni, akkor ki fog menni.
Ha megállapítja, hogy valami vírusos, vagy hasonló betegség, felesleges a boncolás, mert akkor nem darázs, vagy hasonló.
A sima orvosnak akkor is ki kell mennie!
Ez a munkája, ha hívják megy...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!