Hogyan velejek fel egy kis baglyot? Mit adjak neki enni?
Figyelt kérdés
Ma este találtam, a csatornánkban, nagyon szép kis madár, szeretnék segíteni rajta. Mit adjak neki enni és hogyan?2023. máj. 12. 22:32
11/22 anonim válasza:
Lehet, hogy nem is szorul megmentésre. Van olyan bagolyfaj, amelyik elhagyja a fészket, mikor még nem tud repülni, és a földön vagy faágon ücsörög. A szülők pedig etetik esténként. Olyankor a kisbagoly hanggal jelez, hogy hol van.
12/22 anonim válasza:
Kukacokat esznek, ha jól tudom. Horgászboltban biztos lehet kapni. Vagy madáreleségboltban. Vagy valami kisállatboltban.
13/22 anonim válasza:
Egyáltalán honnét tudod, hogy elárvult? Lehet, hogy csak épp egyedül volt.
14/22 anonim válasza:
Mondjuk neked nem alap, hogy egyedül lévő kisállatot nem hozunk haza???
Vagy te az őzgidát is elhozod, mert "elárvult". Ügyes, hoztál egy madarat, akik etetnek a szülei - vagyis etettek, te meg kiszakítottad a környezetéből.
Most már mindegy, de legközelebb gondolkozzál, mielőt cuki madárkákat hozol haza. Ilyenkor figyelni kell a helyet, többször visszamenni, csekkolni, árva-e vagy eteti a szülője, nem ész nélkül elvinni az élőhelyéről.
15/22 anonim válasza:
Ha elhoztad, tedd vissza oda, vagy annak a helynek a közelébe, úgy, hogy tudjon elrejtőzni, a szülei meg fogják találni.
16/22 anonim válasza:
#15 igen, csak ezzel a a baj, hogy, hozzáért, tehát rajta van az emberek szaga, így nem biztos hogy a szülei megismerik/felnevelik.
17/22 anonim válasza:
Húst adj neki, legjobb lenne valami, kifejezetten ilyen célra tenyésztett rágcsáló (eleség-) állat ill. annak része (egér, patkány stb.).
18/22 anonim válasza:
A madarak nem érzékenyek a szagokra, nekik mindegy, hogy "ember szagú" lett a ded.
19/22 anonim válasza:
A madaraknak általában fejletlen a szaglása, az idegen szag inkább az őzgidáknál okoz problémát. Egyszer én is felvettem a földről egy kisbaglyot, amelyik a kertünkben ült a földön, hogy a kutya ne férhessen hozzá. A kertünkben nagy lombos fák vannak, egyikén volt a bagolyfészek. A kisbaglyot feltettem egy fészer lapos tetejére, amit takartak a lombos ágak. Vastag bőr kesztyűvel fogtam meg, mert kicsi létére is jókora karmai voltak és a csőrét is fenyegetően csattogtatta. A dolog bevált, a kisbagoly néhány napig a tetőn volt, majd felugrott a fára. Aztán átment egy távolabbi fára, közben előkerültek a testvérei is. Lassan belejöttek a repülésbe, esténként egyre távolabbi fáról hallatszott a hangjuk.
20/22 A kérdező kommentje:
Kuvik madár volt, vissza tettem a tetőre. Majd ott eteti az anyja
2023. máj. 13. 12:16
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!