Hogy kell a papagáj megszelíditeni?
Párban tartott madarat is lehet, csak nehezebb. Tapasztalat!
5 madaram van, 1 hullámos (akinek volt párja sokáig, de ha valami csemegét nyújtottam oda neki, nem érdekelte a párja, odajött és elvette a kezemből), és 2 pár nimfa (egyiküknél odú is fent van, és rendszeresen vannak fiókák), ha kaja van, jönnek, sőt, kajáért képesek a párjukkal is összekapni. Persze nem bántják egymást, de azért a hasuk nagy úr. :-)
Oké a nasi őt nem érdekli mindennap kap vmit! A lány aki eköbb volt nálunk egy hónappal mint a másik, az depressziós lett kicsikét, mert nekik pár kell!
Egyszer naon megcsípett amikor odajött a kezemhez azóta nem nyulkálok ne hozzá!
Van a nasin kívül még pár trükk.
A legtöbb papagáj kíváncsi, még akkor is, ha eleinte félelemként mutatják ki. Próbáltad már, hogy tükröt teszel elé, vagy tükör elé teszed a kalitkát? Mondom, nem lehetetlen párban tartott madarak esetén se, most is 5 papagájom van, és közülük 4-en párban élnek, és nem vadak.
Próbáld ki, hogy tükröt teszel elé. Az én egyik nimfa fiókám (5 hónapos lesz) eleinte össze akart verekedni a saját tükörképével, vicces volt, ahogy próbálkozik, még a tükör mögé is ment, hátha ott elkapja a "másik madarat", most meg énekel neki. Idősebb madaraknál is beválik, bár ő nálunk született, de volt olyan, akit boltban vettünk, párban élt más madárral, és a tükör bevált.
NE adj nekik minden nap nasit!Nem csak azért,hogy könnyebb legyen megszelidíteni,hanem azért,mert árt az egészségüknek!!!Gondolom kalitkában vannak tartva,és nincsenek naponta röptetve,így a sok nasitól el fognak hízni!
Nekem 2 nimfám van,és szelídek.Kézből esznek,néha a hátamra/vállamra is rámennek,de a simogatást ki nem állhatják!Az én módszerem:este,félhomályban közeledtem a kalitkájuk felé,és szép lassan egyre közelebb tettem a kezem!Ezt ismételtem párszor,aztán egyik nap megpróbáltam a kezemből adni a szotyit:és láss csodát!,mindkettő elfogadta!Aztán később már a tenyeremre is rámentek,de kizárólag akkor,ha volt rajta mag!Aztán később képesek voltak a röpdéjükben az egyik ágról (ami messze volt a kezemtől) rárepülni a kezemre,csak azért hogy egyenek!Így az sem ritka,ha onnan felmásznak a vállamra,és aranyosan csipkedik a hajamat! Arik nagyon! :D
már bocs, utolsó válaszoló, de almát mindennap adunk nekik mont nasit!
Muszály , mert az egyik van amikor nem iszik az itatóból, mert a tenyésztőnél nem olyan volt nekik!
A félhomály meg azért nem jó csináltam, de apukám mondta, hogy ne mert nem tudtak pihenni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!