Rutinosabb hullámos papagáj tartók, ezt hogy csináljam hogy ne hibázzak? Segítstek kérlek.
Eddig volt egy párom, sajnos a kislány pár hete elpusztult. Ma vettem egy másik kismadarat a fiú mellé. Egyelőre az állatkereskedő javaslata alapján karanténban tartom pár napig egy másik kalitkában.
Azt szeretném kérdezni tőletek, hogy mikor engedhetem (ismertethetem) őket össze először? Amíg ez megtörténik érdemes-e már elkezdeni az új kismadárral érdemben foglalkozni (pl. kézhez szoktatni) ha nem akkor kb mennyi idő után és mikor engedhetem ki először repülni?
Még azt szeretném kérdezni hogy hogyan tudom az új kismadarat megszelidíteni, kézhez szoktatni és kb mennyi idő alatt lehet eredményt elérni míg a kezemre/vállamra fog ülni?
Tudom, hogy le leszek pontozva, de én a hullámost és a törpepapagájt is azonnal beraktam a régi (egyedül maradt) madár mellé, mikor hazahoztam őket. A törpepapagájom például annyira kikészült attól, hogy egyedül maradt, hogy nem is evett. Biztos hogy nem vártam volna az összeengedéssel hetekig.
Az új hullámos ugyan 6 órát külön ketrecben volt, míg dolgoztam, 6 órán át meg sem mozdult, ugyanott gubbasztott ahol hagytam. Érthető, hisz életében nem volt még egyedül egy percet sem. Ahogy összeengedtem őket, attól a perctől a legjobb barátok, az új madár pedig egy pillanatra sem állt meg, felfedezte a ketrecet, kipróbált mindent, föl-le ugrált a hintában. Egyedül annyira gubbasztott, hogy azt hittem beteg, de semmi baja sem volt, csak életében először volt egyedül és kétségbe esve.
A törpepapagájt most hétfőn hoztam haza, azonnal beengedtem a fiú mellé. A fiú egész este evett, pótolta az addigi koplalást. És első éjjel már egymás mellett aludtak. Ezek az állatok párban boldogok. Ha eddig volt párjuk, vagy mint az új madár, eddig családban, csapatban éltek, kínzás nekik egyedül lenni.
És 18 madár van a szobámban, az egyedül maradt madár mellett szorosan másik kalitka van, látott társakat, bár eltérő fajú papagájokat, de látta őket és hallotta őket, mégis inkább éhen halt volna egyedül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!