A fiatalabbik kakasom, miért meleg?
Úgy értem, hogy mikor bekerítem a sarokba, amikor meg akarom fogni akkor tartja a szárnyát és "várja a kakast" pont úgy, mint egy tyúk. Ez miért van? Érdekes, mert néha ad a tyúkoknak, adna többet is csak a másik kakas amelyik a dominánsabb nem engedi.
Na most akkor a kakasunk az búza vagy nem?
Baj ha az?
Amúgy meg nem, nem búza... Egy kakas nem lehet homoszexuális és egy tyúk se lehet leszbikus...
off: igenis előfordul a madárvilágban a homosexualitás.
Konrad Lorenz vizsgálta a csókáknál hogy azonos nemű környezetben is párba álltak a madarak(tehát lány a lánnyal, lány csókái voltak) udvaroltak egymásnak fészket raktak és imitálták a párosodást is, csak utódok nem lettek, de amint helyre állt a nemi arány a csapatban visszatértek a normál életmódjukhoz a madarak. :D
Ezt csupán érdekességnek szántam.
09:38
Az állatvilágban igen elterjedt, hogy azonos nemű egyedek "imitálják" a párzást. Ennek célja nem lehet a szaporodás, ugyanis azonos nemű egyedek NEM szaporodnak. Ivaros szaporodáshoz mindig két különnemű egyed szükségeltetik.
A nőstények szaporodási pózai gyakran hasonlítanak az adott faj behódoló pózára, ezért könnyen összetéveszthetőek (ha nem tágabb kontextusban figyeljük).
A kakas is felvette a behódoló pozíciót, mivel erősebbnek tart magánál. Ugyanúgy a másik kakassal szemben is felveheti ezt, ha sarokba szorítaná, de ezt nem követi párzás, hiszen nem az a cél. Hanem a harc elkerülése.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!