Kezdőoldal » Állatok » Madarak » Egy papagájról lenne szó. (? )

Egy papagájról lenne szó. (? )

Figyelt kérdés
Katalin papagájt szeretnék venni. De csak egyet. Ha tükröt teszek be mellé, akkor olyan, mintha ketten lennének? Szeretném, ha velem foglalkozna, nem a párjával, de sajnálnám, ha én nem tudom kivenni (nem tudok napi 10 órát vele foglalkozni, habár sok időm van). Egyébként jó nagy kalitka lenne, játékkal és különböző nagyságú ülőrúddal.
2010. szept. 23. 13:11
 1/7 anonim ***** válasza:

Nekem nimfám van, de őt pl hidegen hagyja a tükör :D Amikor megmutattam neki, odakoccantotta a csőrét, megállapította hogy kemény (egyszer elfelejtettem elhúzni a függönyt, és volt egy elég kellemetlen tapasztalata az üveggel :S ), és azóta a tükör, meg álltalában minden üveg dolog hidegen hagyja :)

Amúgy nálunk elvan egyedül, de ha megjön az ember, elég zajosan tud örülni, és olyankor kinn van :)

2010. szept. 23. 13:21
 2/7 A kérdező kommentje:
És a mű madáron nem gondolkodtál? Az nem kemény, bár nem is mozog, mint amit a tükörben lát. Sajnálnám, hogy egyedül van, de félnék, hogy kizárna az életéből. (Ja, még nincs papagájom, csak szeretnék. :-))
2010. szept. 23. 13:34
 3/7 anonim ***** válasza:
Egyéni dolog, melyiket mennyire érdekli a tükör. Nekem voltak hullámosaim, most 6 nimfám van. A hullámosok közül csak 1 lányt érdekelt a tükör (de úgy, hogy amikor fürdött, közben a tükörben nézte magát). A nimfák közül 1 hímem nagyon szereti a tükröt (a többieket hidegen hagyja), de nem hiszi, hogy az a társa, inkább úgy viselkedik, mint Törpojáca :-) De ettől függetlenül nem foglalkozik mindig a tükörképével, viszont tükörrel bárhonnan el lehet csalogatni.
2010. szept. 23. 17:00
 4/7 anonim ***** válasza:
Nekem a nimfám egy plüss maciért, meg egy díszpárnáért van oda, ha nagyon rosszalkodik, ezzel a kettővel bármikor vissza tudom rakni a helyére, aztán órákon át magyaráz valamit a macinak, meg bújik hozzá, én meg olvadozok :D
2010. szept. 23. 17:30
 5/7 anonim ***** válasza:
Van katalinom. A tükröt jó messzire dobd el! Nekeik legjobb, ha párban vannak, de ha egy papagáj mellett döntesz, akkor hozz el minnél fiatalabb állatot. Annál könnyebb lesz szelidíteni.
2010. szept. 23. 17:47
 6/7 anonim ***** válasza:
Nem azért de hogy gondolhattok ekkora baromságokat? Komolyan mondom nemértem hogy vannak enynire hülye emberek. Ha szelíd papagájt akarsz, akkor vegyél kézzel neveletet, de párban tartsd. Mindenre gondolsz, csak épp a madár életére nem, pedig egy élőlényről beszélsz. Gondolom te is örülnél egy tükörnek, vagy egy guminőnek..
2010. szept. 27. 22:43
 7/7 nagyviri ***** válasza:
Az én nimfám amikor egyedül volt, mindig kategorikusan megrakta a tükröt. Annyira, hogy 1 év alatt 2 tükröt leamortizált. Amióta párja van, ívesen lesz...ja, és a párját sem bántja, elvétve a szokásos kis csipkelődéstől. Jobb a madárnak egy pár, mint egy tükör.
2010. okt. 10. 00:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!