Kezdőoldal » Állatok » Madarak » Mit tegyek, ha kismadarat...

Mit tegyek, ha kismadarat találtam? Mivel etessem?

Figyelt kérdés
Az lenne a kérdésem, hogy mivel lehet etetni egy éppen csak tokosodó fiókát? Valószínűleg valamilyen énekes madár lehet, de ez se teljesen biztos. Legyet lehet neki adni?

2022. júl. 23. 13:51
1 2 3
 11/22 A kérdező kommentje:
14:46, Hogyan fullad meg? Már megitattuk sajnos, mire olvastam az erre vonatkozó válaszokat, de nem fulladt meg itatás közben. Viszont ezenkívül mi baja lehet? Komolyan aggódom érte.
2022. júl. 23. 14:55
 12/22 anonim ***** válasza:
100%
Keress madàrmentőt a közeledbe.
2022. júl. 23. 15:04
 13/22 A kérdező kommentje:
Heves megyében élek, Füzesabonyban. Tudtok esetleg madármentőt a közelben?
2022. júl. 23. 15:22
 14/22 A kérdező kommentje:
Most betettük egy fűvel kibélelt kosárba, és azt felakasztottuk egy fenyőfára. Itt ülök és figyelem, hogy jönnek-e a szülei.
2022. júl. 23. 16:21
 15/22 anonim ***** válasza:
100%
Hivd fel a Màlyi termèszetvèdvèdelmi ,madàrmentő egyesületet. Lehet tudnak a közelből valakit küldeni.
2022. júl. 23. 17:02
 16/22 anonim ***** válasza:
100%

Ha víz jutott a nyitott légcsőbe, akkor vagy megfullad azonnal, vagy kb 24 óra múlva meghal tüdőgyulladásban. A szülők sem itatják a fiókát!

Semmi baja nem lett volna, ha bent tartod a macskádat és nem nyúlsz a madárhoz. Keress fel madármentőket SOS, biztos van valaki a közeledben is, aki elmegy érte.

2022. júl. 23. 18:41
 17/22 A kérdező kommentje:

18:41, A vízzel kapcsolatos információkat nagyon köszi. Nem fogom itatni, de akkor hogyan juttassam vízhez? Olvastam valamit arról, hogy az ennivalót, amit adok neki, azt kell vízbe mártogatni, de ennyi tényleg elég neki?

A macskámról annyit, hogy kinti macska. Egész életében az volt. A madár biztosan nem maradt volna életben, max éhen halt volna. Még nagyon kicsi, szinte csupasz. Menni is alig tud, a fészekben lenne a helye. Sajnos valahogy kieshetett, vagy nem tudom.

2022. júl. 23. 19:40
 18/22 anonim válasza:
Velem is ez történt tegnap nekem a macskám találta meg, de nem bántotta,még időben érkeztem, viszont nem találtam fészket így befogadtam elmondásod alapján a kis madárka hasonló korú lehet, szerintem vidd be a házba,ha nem jönnek a szülei ,ott tuti biztonságban lesz, és igen elég neki vízbe mártani az "ételt" amit adsz, én liszkukacot meg tojást adtam neki, vele eddig minden rendben van
2022. júl. 24. 16:17
 19/22 anonim ***** válasza:
29%

"A macskámról annyit, hogy kinti macska."

Nincs olyan, hogy kinti macska. Házi macska van. Háziasított, magyarán házban kellene tartani, mert itt nem őshonos - eredetileg nem ide teremtette a jóisten vagy az evolúció vagy nevezzük bárminek.

Sajnos az az igazság, hogy bent kellene tartani vagy kifutóban, az ivartalanítás pedig kötelező lenne.

Iiiigaz, hogy a macska ragadozó. A tigris is az, mégse engedi az állatkert szabadon, hisz nem idevaló/ nem őshonos/ nem ez a természetes élőhelye. Ahogy a macskának sem Magyarország.

"A canberrai Threatened Species Recovery Hub (TSRH) kutatóközpont vizsgálata szerint nagyjából 1,1 millió házi macska biztonságosan el van zárva a nap 24 órájában, vagyis nem jelent fenyegetést a helyi vadvilágra.

A fennmaradó 2,7 millió házi kedvenc azonban szabadon mászkálhat és vadászhat, ami azt jelenti, hogy fejenként évente átlagosan 110 őshonos állattal – 40 hüllővel, 38 madárral és 32 emlőssel – végeznek. Ez összesen 297 millió őshonos állatot jelent éves szinten.

A macskákat az első európai telepesek vitték magukkal Ausztráliába a 18. században. A kontinensen azóta végbement emlőspusztulások döntő részéért ők a felelősek."

Ez Ausztráliában van, de minden országban / területen vannak ilyen kutatások és sajnos hasonló eredmények.

2022. júl. 24. 21:22
 20/22 anonim válasza:
49%
19-es válaszoló, nem tudom feltűnt-e ,de ennek semmi köze a kérdéshez, és tulajdonképpen senkit nem érdekel,aki a kérdésre keresi a választ
2022. júl. 25. 01:27
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!