Kezdőoldal » Állatok » Madarak » Találtam egy örvösgalamb...

Találtam egy örvösgalamb fészket, benne a kisgalamb még él. Mit tegyek?

Figyelt kérdés
Eléggé szuszogva veszi a levegöt és egy kicsit, mintha a csöre véres lenne a szélén. Van esélye szerintetek?
2010. szept. 14. 18:00
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:
Nincs túl jól, de azért az esélyt megkapja.
2010. szept. 14. 21:58
 12/18 A kérdező kommentje:

Kapott egy lehetöséget, betettem fészkestöl egy dobozba, hajszáritóval melegitettem mer nagyon fázott. Éjfél körül kimászott a fészkéböl és elbújt a sarokba. A férjem megnézte, akkor még élt, aztán szárnycsapkodást hallottunk. fél óra múlva megnéztem, de akkor már beállt a hullamerevség. Sajnálom, hogy elpuszyult, de legalább nem fázva ment át a túlvilágra.

Egy madár sem esik le a fáról az Úr tudta nélkül s ez kicsit megnyugtat.

2010. szept. 15. 12:25
 13/18 anonim ***** válasza:

Szegénykém:(

De nagyon rendes tőled, hogy törődtél vele:)

Hidd el a sors meg fogja köszönni:) Mindennek oka van és aki nem elég erős, ahoz, hogy ezen a világon éljen az meghal, és nem szenved tovább:)

Sajnos nekem is előfordult már ilyen, de tudtam, hogy nem ok nélkül és az nyugtasson, hogy te(ti) mindent megtettetek érte:)

Ez előző kommentelő voltam:)

2010. szept. 15. 15:39
 14/18 A kérdező kommentje:

Hát igen...

én mindig arra gondolok, hogy, amig élet van addig remény is van...

Köszönöm a válaszaitokat.

2010. szept. 16. 09:12
 15/18 anonim ***** válasza:

Szia. A parízeres megoldást nem ismerem, de én neveltem már sok galambot (még kisebbet is).

Ennek már simán adhatsz kukoricát, borsót, és apróbb magvalat (köles, repce, cirok)

A madarat vedd az öledbe, és az egyik kezeddel kinyitod a csőrét, és a kukoricát, borsót beleteszed. A galamb le fogja nyelni, ha elég mélyre teszed. Az apróbb magot hasonlóan adtam neki, csak azt egy kis kupából öntöttem a szétnyitott szájába.

Ne ijedj meg, bőven elég naponta egyszer jól telerakni a begyét, és azzal a következő etetésig bírja. A vizet benzincsővel, vagy fecskendővel juttasd a csőrébe. Itatni naponta 2x azért kéne.

2 hét múlva magától fog csipegetni! Sok sikert!

2010. szept. 16. 22:26
 16/18 anonim ***** válasza:
Ja ha nagy magokat adsz neki, akkor győződj meg róla, hogy lement e a begyéig, mert valamikor megáll a torkán. Ha ez történik óvatosan kívülről is le tudod "maszírozni".
2010. szept. 16. 22:30
 17/18 A kérdező kommentje:
Szia, köszi, de sajnos meghalt a madárka...mint irtam tentebb...
2010. szept. 18. 13:57
 18/18 anonim ***** válasza:
Igen miután elküldtem, utána olvastam én is. Sajnálom :(
2010. szept. 19. 10:14
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!