Mit gondoltok erről a cikkről? (téli madáretetés)
Leginkább ez a rész:
"hanem teljesen felesleges a madarakat etetni és nemcsak cinkegolyóval, hanem bármi mással is. Az etetésnek semmi haszna sincs, csak arra jó, hogy a madarak egész évben a közelünkben legyenek – ez viszont hasznos lehet számunkra. A madarak ugyanis télen is vadásznak a kertben a megbúvó kártevőkre, ha valahol nem találnának elegendő táplálékot, akkor odébb állnak."
1# butaság a madarak nem hülyék, tulélik telet enékül is.
"A madarak ugyanis télen is vadásznak a kertben a megbúvó kártevőkre, ha valahol nem találnának elegendő táplálékot, akkor odébb állnak. "
Szerintem jót tesz nekik, többen élik túl a telet. Egy apró énekes a testsúlyának 25%át elegetheti egy minuszos ejszaka alatt h életben tartsa magát. Ha nincs mit enni napközben, egy idő után elpusztul. Nálunk a hideg függvényében jönnek.
Persze működne a világ az ember nèlkül is ráadásul sokkal jobban. De ha már itt vagyok, akkor etetek.
Nyilván vadásznak télen is nélkülünk is meglennének, de azért nem mondanám, hogy ennyire semmit nem jelent az etetés.
Képzeljük el ezt:
Egy vadász tud magának fogni eledelt hosszú idő után néha nem siker és éhezik. Nyilván segítene neki ha nyitnának neki egy éttermet ahol ehet ha éppen nem sikerült a vadászata.
köszi a válaszokat
ettől a cikktől függetlenül etetem/itatom őket, elég sokan vannak cinegétől kezdve a fácánig sok faj megfordul. csak kíváncsi voltam a véleményekre, mert a cikk vége amit idéztem is már hülyeségnek tartom.
gondolom ha többet ártanánk az etetéssel mint használnánk, akkor a madártani egyesületek stb is ezzel értene egyet, holott az ellenkezőjére buzdítanak.
Szerintem jó, hogy ezt teszed. Nagyon szép, hogy így odafigyelsz a madarakra.
Télen nincs annyi eleség. És sokan írták, hogy ,,elfelejt alkalmazkodni ha eteted." Ez nem így van! Sajnos sok minden változott az elmúlt pár évben (kevés fa, sok autó stb.) A madaraknak már sokkal nehezebb élelmet találni.
Úgyhogy nagyon szép amit teszel és szerintem is folytasd ezt tovább.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!