Kezdőoldal » Állatok » Madarak » Hány éves/Mennyi ideig élt a...

Hány éves/Mennyi ideig élt a hullámos papagájotok?

Figyelt kérdés

2021. dec. 31. 11:42
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:

Hát igen.

Én sem szeretnék már több madárkát tartani, és ez a fogság az egyik indokom, amit írtál. Nem kalitkában van a helye egy repülni tudó kis madárnak, aki szabadnak született. Talán a legszabadabb élőlénynek a Földön.

A másik meg az, hogy nagyon a szívemhez nőnek és ha megbetegszik hiába hurcolom állatorvoshoz, de még olyanhoz is aki azt állítja magáról, hogy ért hozzá, nem tudják meggyógyítani. Ezt többször is tapasztaltam, rengeteget fizettem de hiába. Maximum elnyújtottuk a szenvedését. Egyetlen orvos mondta meg őszintén, hogy nem ért hozzá és hogy olyan picik, hogy műteni is elképzelhetetlen olyan pici eszközök kellenének... és előfordulhat hogy már attól a stressztől elpusztulna hogy megfogja őt.

Aztán meg sokszor annyira nem mutatnak specifikus tüneteket, hogy valóban nehéz lehet velük bármit is kezdeni. 😞😞

Az én kis papagájkám még velem van, de sajnos nem akar javulni. Lámpázom, kamillateát itatok vele, kedvenc fürtös kölesét kapja, háromféle magkeveréket (mert válogatós), tojást amit mindig is imádott, de sajnos más ötletem nincs. ☹

2022. jan. 2. 23:53
 12/15 anonim ***** válasza:

A köles meg a tojás nehez kaja, gyümölcs zöldség kellene.

Milyen betegsége/tünete van?

Az elpusztult madarak után ki volt fertőtlenítve a kalitka?

2022. jan. 3. 09:07
 13/15 A kérdező kommentje:

Sajnos soha nem volt hajlandó zöldséget vagy gyümölcsöt megenni, akkor sem amikor a társa nagyban falatozta mellette. Illetve amit eszik mennyiség, hogy belecsíp, attól nem fog visszahízni. Görögdinnyét azt jobban ette, de az most nincs. Még azokat a mézes sütött rudakat sem közelítette meg. Vörös fürtös kölest eszik, azt nagyon szereti, meg néha rendes magkeveréket és a tojást. Muszáj a kedvenceire szorítkoznom, különben ennyit sem enne!

Tünetei: sokat gubbaszt, alszik és nem mindig 1 lábon. Kedvetlen, nagyon le van fogyva, gyakran öklendezik vagy hány, evés után is. Mivel sosem szelídült meg és szép nagy tollazata van csak akkor vettem észre a fogyást amikor már mutatta a tüneteket és megfogtam hogy átvizsgáljam. Eddig a feneke körül tiszta volt, de most már odaszárad az ürülék. Bár az elmúlt napokban most többet evett és csipogott is. Papagájhomokot kap.

Az előző 2 madárkámnak más tünetei voltak és persze rendszeres takarításban, ápolásban részesülnek.

2022. jan. 4. 19:56
 14/15 A kérdező kommentje:
Most a napokban a hányás csökkent.
2022. jan. 4. 19:57
 15/15 anonim ***** válasza:

Ez sok mindentől függ.

pl: helyes etetés, elég nagy ketrec, elég vitamin forrás stb.

Sajnos ezek hiánya jelentősen lecsökkenti a kismadarak élettartamát, viszont ha ezeket helyesen csinálod akkor az átlag olyan 5-8 év, vagyis én így tapasztaltam. Sokan mondják, hogy 10+ évig is elélnek. Ez sajnos nagyon ritka. Sajnos nem sok madár éri el a 10 éves kort. Álltalában eddigre már betegek lesznek. :(

2022. febr. 13. 13:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!