1. Sokan miért nem szeretik a madarakat? 2. Miért tartják őket ilyen kevesen?
Nagyon szeretem a madarakat, MME tag is voltam sokáig, madarakat is mentettem (meg siklókat).
Viszont sosem tartanék a házban madarat. Hangosak és koszosak, nem bentre valóak. Szerintem.
Esetleg hobbiból libákat. Gyerekkoromban voltak libáim, imádtam őket! Gágogva jöttek elém (7),napos koruktól neveltem őket. Vittem őket legelni, reptetni... Szép emlékek.
23as vagyok. Persze a libákat nem bent tartanám, mielőtt valaki félreérti.
Amúgy 1x kaptam egy hullámos papagájt, de 1 hétig bírtam. Kerestem neki jobb gazdit. Inkább kutyás vagyok.
Mert nem ismerik őket. A madarakhoz kell egy msáfajta intelligencia. A kutya macska étel miatt bármit képes megtenni, a szeretethiányos embernek pedig csak ez kell. Tart egy állatot ami ellátásért cserébe ad neki szeretetet.
A madár az nem ilyen. Az ha ad, önként ad. Önként repül hozzád, nem nagyon lehet neki parancsolgatni.
Azon kívül valami barom elterjesztette, hogy micsoda rettenetesen veszélyes betegségeket hordoznak az emberre nézve. Miközben nem is emlősök, mint a kutya-macska, tehát jóval kevesebb betegségük ragályos ránk.
Szóval a madárhoz kell egy kis ész, ami híján van általában.
A madárhoz nekünk kell önzetlennek lenni, nem elvárni, hogy nyalogassa a kezünket, ha hazajöttünk és egy tál száraztápot lökünk eléje.
"A kutya macska étel miatt bármit képes megtenni"
Javaslom, hogy akkor keresd meg a legközelebbi rottweilert a szomszédságban és próbálj meg átmászni a kerítésen egy szalámival a kezedben. Hátha sikerül.
A macska pedig éppen hogy nem tanítható könnyen. Akkor csinál valamit, ha neki is olyan kedve van.
De amúgy a papagájokat is ugyanúgy étellel tanítják. Mint kb. minden állátot.
"Tart egy állatot ami ellátásért cserébe ad neki szeretetet."
Egy kutyával való kapcsolat nem pótlék. Aki emberi szeretetre vágyik, az embertől tudja azt megkapni, viszont az a fajta szeret, amit egy állat ad az embernek, szintén nem pótolható mással. Két dolog. A kutya és az ember kapcsolata természetes, evolúciós kapcsolat, ami évezredek alatt alakult ki. A legtöbben ösztönösen vonzódnak hozzájuk, semmiféle pótlékról nincs szó.
"Az ha ad, önként ad. Önként repül hozzád, nem nagyon lehet neki parancsolgatni."
Ennek mi köze az intelligenciához?
"Szóval a madárhoz kell egy kis ész, ami híján van általában."
Még mindig nem értem a kapcsalot. Mi köze ennek az észhez? Az, hogy milyen nehéz tartani egy állatot, nem attól függ, hogy az mennyire működik közre. Ennyi erővel a csigához kell a legtöbb ész, mert le se xar.
"A madárhoz nekünk kell önzetlennek lenni, nem elvárni, hogy nyalogassa a kezünket, ha hazajöttünk és egy tál száraztápot lökünk eléje."
Ha ebből áll a kutyatartás, akkor azzal a kutyával nem kevés gond lesz. A kutya nem lesz automatikusan jólnevelt és szófogadó, a macskánál meg sokkal inkább személyiség függő, hogy mennyire kezes.
Úgy érzem, hogy valakinek kisebbségi komplexusa van.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!