SOS! Kukac helyett mit tudok adni madárnak, ha magokat nem eszik?
Ma reggel, munka közben találtam egy madarat. Tollas, de még nem tud repülni. 8 órán keresztül hurcoltam magammal (jövős-menős munka), kezemmel árnyékot adtam neki, szóval elkerültük a halált. Magokat nem eszik. Valaki írta az oldalon, hogy macs kajával etette a fiókát - ez sem vált be. Próbáltam csipesszel, próbáltam kézzel, próbáltam, hogy elé rakom, rárakom az ételre. Semmi. Kukacot nem tudok szerezni, ahol a magot vettem, nem volt. A másik kisállatboltban ideiglenes készlethiány a rendszer szerint. Horgászbolt nem 2 percnyire van és hamarosan zár, nem érnék oda.
Mit tudok neki enni adni?
Először azt kellene tudni, hogy milyen madár. Nem mindegy, hogy pl szarka vagy gerle...
Tudsz esetleg képet feltenni?
Horgaszboltbol csontit(kukacot) semmikepp ne adj elve,forrazd elobb le oket,hogy elpusztuljanak,epp a napokban hallottam az allatorvosnal,mondta valakinek ezt mert alitolag kilukasztjak a madar belet(kifurjak magukat onnan)
Ha olyan helyen laksz akkor foldigiliszta. Amugy macskakajat meg kellene egye,lehet ijedtsegtol nem eszik?
Én is úgy tudom, hogy a fekete rigónál természetes, hogy még nem teljesen kifejlett állapotában elhagyja a fészket.
Igaza lehet az utlsónak.
Ha még egyáltalán él a madár (egy fióka 8 órás éhezésbe belehalhat), akkor kellene róla egy kép, vagy küldj a madármentő állomásoknak képet róla, meghatározzák, attól függ mit kaphat.
Ha fióka, jó elsősegélyként a főtt tojás.
LISZTkukacot kell venni (NEM csonti)
Ha pedig fészekhagyó rigó volt, akkor kinyírtad..
Először mindig utána kell érdeklődni, olvasni, és nem a gyakorin, nem cselekedni tapasztalatlanul, tudatlanul!
A Madárkórház száma még a metrón is kint van meg óriásplakátokon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!