Kezdőoldal » Állatok » Madarak » Miert bántják egymást?

Miert bántják egymást?

Figyelt kérdés
Van két hím hullamos tegnap hoztam hozzájuk egy tojot. Furcsa hangot ad a tojo meg olyan mintha csipkedne a másik 2ot. Teljesen be vannak fenyitve a himek olyan mintha tartananak tőle.
2021. máj. 31. 14:56
 1/6 A kérdező kommentje:
Nem vagyunk olyan veszélyesek 😂
2021. máj. 31. 15:03
 2/6 anonim ***** válasza:

Engem is érdekelne a válasz az én tojóm is csipkelődik. Bár ő inkább passzív agresszív. Sztem ezt a problémát már évezredek óta nem tudjuk megoldani. Hátha most sikerül. :-)

Én a hejedben külön ketrecbe raknám a papgájokat, nehogy testi sértés legyen a vége. Nagypapám madarai annó durván megtépték egymást, bár őt ez nem zavarta.

2021. máj. 31. 15:12
 3/6 A kérdező kommentje:
Annyira nem durvák egyébként. Csak néha néha. Az idősebbel ha már a közelébe megy akkor kezdi de viszont a fiatalabbikat (most kezd kekulni az orra) azt nem nagyon bántja. Hat ha nagyon komolyra fordul külön veszem őket. Elég megtermett vaskosabbnak érzem mint az enyémet az a korábol adodik vagy jó koszton tartottak?
2021. máj. 31. 15:17
 4/6 anonim ***** válasza:

Tilos 2 hímmel 1 tojót tartani, mert a hímek párzási időszakban kinyírják egymást! Vagy 1 hím 1 tojó vagy 2 hím 2 tojó vagy azonos neműeket lehet tartani együtt.

Plusz náluk olyan is van, hogy nem jönnek ki egymással a párok, akkor cserélni kell vagy külön rakni és mindegyiknek másik párt venni.

2021. máj. 31. 16:02
 5/6 anonim ***** válasza:
Az egy dolog, hogy a hárman párban papagájoknál nem jó ötlet. Na de, hogy tegnap hoztad haza a tojót és kapásból be is rajtad közéjük... Minimum 2 hét karanténban kell lennie mindig az új madárnak, hogy kiderüljön, hogy biztosan egészséges és ne fertőzte meg a többit semmivel. Össze rakni őket meg fokozatos szoktatással kell, nem úgy hogy kapásból be teszed az új madarat, aztán még nem érted mi a gond. Kalitkában maximum 2 madár lehet, mindig a hím-tojó páros a legjobb. Ha többet akarsz együtt tartani, ahhoz több méteres röpke kell, mert kis helyen huligánok tudnak válni és vérfürdőt rendeznek!
2021. máj. 31. 16:22
 6/6 A kérdező kommentje:
Nyilván nem a legkisebb ketrecbe vannak van hely nekik és külön akarom őket szedni majd ha ossze áltak párba. De mivel kezdő papagajos vagyok nem tudhattam h 2 hét karanten kell nekik. Szeretnek meg 1 lányt h a másik ne maradjon egyedül. De azért mertem egybe rakni gondoltam hátha választ magának. De külön rakom a másik 2tol akkor ha ennek ez a sorja rendje .
2021. máj. 31. 17:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!