A frissen kikelt napos csibéről honnan lehet tudni, hogy kakas vagy tojó-e?
Remélem meg lehet nyitni, ha nem akkor keress rá így a google-n: napos csirke nemének megállapítása. Ez a pdf az első találat. Nem hiszem, hogy a napos csibék nemének megállapítása egy világméretű összeesküvés lenne a vegánok részéről.
Kettes válaszoló vagyok.
Ugyanazt írtam, mint a négyes válaszoló... Akkor engem mi a f.ért pontoztatok le...?🙄
Mindegy... Nem én tehetek róla, ha valaki egysejtű... Pá...
1
az ázsiaiak kloáka vizsgálattal meg tudják állapítani
ezzel határoznak ipari méretekben (vendégmunkások, de hallotam már, hogy magyar is megatnulta tőlük)
2
vannak színgének, amik ivarhoz kötötten öröklődnek és pl a homogén kendermagos állományban a kakas már napos korban is világosabb színű
Vagy amit hibrideknél (tojó termelőállomány kialakításánál) is alkalmaznak, hogy a kakas más színű, mint a tyúk és ez a különbség utódoknál is megjelenik már napos korban (ezüst kakas, arany tyúk vagy valami ilyesmi).
3
vannak fajták, amiknél eltér az ivarok szárnyevezőinek növekedése a kakas kb 3-4 naposan
És a tojó hibridek (végtermék) kakasa csak csont és bőr, még kutyakajának sem érdmes felnevelni.
És ide nem is kell kakas.
Az étkezési tojásba nem kell embrió.
A hibridek szüleinél természetesen vannak kakasok, de azt nem étkezési, hanem csak tenyésztojást előállító üzemeken vannak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!