A frissen kikelt napos csibéről honnan lehet tudni, hogy kakas vagy tojó-e?
Szerintem nem lehet megállapítani.
Nagymamám régen tartott csirkét, csibéket vett, és noha mindig csak tojókat akart, azért rendszeresen lett benne kakas is. Ez már csak akkor derült ki, mikor nőni kezdtek.
A napos csibéről maximum laboratóriumi eszközökkel lehet megmondani a nemét...
Ha nő a tolla a szárnyán, akkor lehet megmondani, hogy milyen nemű a csibe. A tyúknak is és a kakasnak is másképo nő a toll a szárnyán.
Viszont, egy tapasztalt tyúktartó, mint én, már néhány hetes korában meg tudja állapítani a csibéről, milyen nemű. A viselkedésükből is lehet látni, melyik csibe milyen nemű.
Pedig van ilyen. A csirkegyárak beindulásakor nálunk is kínai ( v. japán )nőket alkalmaztak a szétválogatásukra, akik olyan gyorsan válogattak, akár a gép...A mai napig se árulták el a titkot..
De remélem itt megtudjuk.
Az nem fake video.
1. Kloáka vizsgálattal, szexálással meg lehet állapítani, de érteni kell hozzá, nem egyszerű, ezért csinálják az ügyes gyors ázsiai dolgozók.
2. Bizonyos fajtáknál valóban meg lehet állapítani az evezőtollak egymáshoz viszonyított hosszúságáról.
3. A tojóhibridek, és húshibridek végtermékek, nem belőlük tenyésztik a következő állományt, erre külön tenyészetek vannak. Ezért nem fog olyan jól tojni és hizni az, amit "kilopsz" a gyárból.
4. Egy húshibrid kb 4-6 hetesen eléri a vágási súlyt, ami kb 4 kg. Egy tojó hibrid soha nem nyom ennyit. Tehát veszteséges lennr a tojóhibrid kakasok hús célú felnevelése.
Én értem a logikádat, én is így dolgoznék, de az iparnak ez nem lenne elég nyereséges.
Igen, mindenki, aki nem csak képről látott csibét, az ugyanezt mondta, hogy amikor tollas, már jó eséllyel meg lehet állapítani. Annyi a bibi, hogy a napos csibe nem tollas. A videóban meg napos csibe volt...
Vegetáriánus vagyok, nem vegán, az igaz, de ettől még a hamis információkat felesleges hangulatkeltésnek találom. Az ominózus videó úgy van összeollózva...
Ezt találtam:
A japán módszer tényleg létezik, a neve vent sexing.
Itt a youtube videó:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!